Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

Майдан у книгах

 

Матеріал поданий без змін

 

МАЙДАН ЗАРАДИ МАЙБУТНЬОГО

 

(З досвіду роботи Обухівської центральної публічної бібліотеки Обухівської міської ради )

 

 

20 лютого в Україні на державному рівні вшановують День пам’яті Героїв Небесної Сотні, згадуючи найтрагічніші дні масових розстрілів протестувальників під час Революції Гідності 2013–2014 років. Пам'ятний день встановлено указом Президента України 11 лютого 2015 року з метою увічнення великої людської, громадянської і національної відваги та самовідданості, сили духу і стійкості громадян, завдяки яким змінено хід історії нашої держави, гідного вшанування подвигу Героїв Небесної Сотні. 

Цього року минає восьма  річниця від тих трагічних подій на Майдані, коли відійшли у вічність найкращі люди України - люди високого духу. Українські Ангели загинули за правду, свободу, незалежність своєї держави, і ціною жертовності показали всьому світові, що наш український дух є незламним, а народ - нескореним. Український  народ  подав історичний приклад того, як солідарність, братерство і взаємоповага між сотнями тисяч людей згуртовує їх довкола спільної мети. Ми спроможні на захист своєї свободи і незалежності. 

Революція Гідності не завершилася, вона продовжується на Сході нашої країни. Саме завдяки мужності українських військових там, ми зараз можемо спокійно жити тут. Ми віримо в перемогу наших воїнів, які з почуттям гідності, патріотизму нині воюють на Сході  України, захищаючи її територіальну цілісність, відстоюючи ідеали свободи і демократії як найвищої цінності сучасного цивілізованого суспільства.

Нині не тільки весь народ нашої держави об'єднався  проти російського агресора, підтримує Україну і  вся Європа.   Будьмо ж гідними  великої слави героїв України, які гинули, але твердо вірили в свободу і незалежність нашої держави.

В читальному залі Обухівської центральної публічної бібліотеки  до цієї дати оформлено хроніко – документальну експозицію  «Майдан у книгах». Тут представлені книги про Майдан та фотографії Героїв Небесної Сотні. Біля експозиції постійно проводяться інформаційні бесіди та огляди літератури.

СЛАВА УКРАЇНІ! ГЕРОЯМ СЛАВА!

Л.Храпач ,

завідуюча Обухівською центральною

публічною бібліотекою   для дорослих

Обухівської міської ради