Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

КИЇВЩИНА: ВІД КНЯЖОГО ЧАСУ – ДО НАШИХ ДНІВ - з досвіду роботи Обухівської центральної публічної бібліотекидля дорослих Обухівської міської ради Київської області

 Матеріал поданий без змін

КИЇВЩИНА: ВІД КНЯЖОГО ЧАСУ – ДО НАШИХ ДНІВ

/До 90-річчя утворення Київської області/

(З досвіду роботи Обухівської центральної публічної бібліотекидля дорослих Обухівської міської ради Київської області)

 

Київщина - неповторний і мальовничий куточок України. Це край, де ми народилися та живемо, де живуть наші батьки, де жили наші діди та прадіди. Це земля з багатовіковою  історією, мальовничою природою, чарівною піснею, мудрими та талановитими людьми. 

На цих землях кілька тисячоліть тому трипільці вперше в Європі засіяли зерна відомого нині на весь світ українського хліба. Саме тут започаткувалася Київська Русь-Україна. Тут витоки нашої державності. Ця благословенна земля завжди була осереддям духовності. Саме на Київщині творилися й утверджувалися українська культура, світові взірці літератури, музики, живопису. Нам є чим пишатися. Наш край завжди був i залишається серцем держави. Не випадково у всі віки вiн вабив погляди славних князів і полководців: Володимира Великого, Ярослава Мудрого, Івана Мазепи, сприяв розквіту мистецької сили талановитих творців: архітектора Степана Ковніра, поета, автора Державного гімну Павла Чубинського, народних художниць Катерини Білокур і Марії Приймаченко, всесвітньо відомого співака Івана Козловського, космонавта - українця Павла Поповича, поета - лірика від Бога – Андрія Малишко. Серед сучасників,  талант і праця яких збагатили надбання не тiльки   України,  всесвітньо відомi: селекціонер  Василь Ремесло, генiальна поетеса Ліна Костенко, майстер слова Іван Драч, боксери - брати Віталій і Володимир Клички, футболіст  Андрій Шевченко та інші.

Київську область із центром у м. Києві було утворено 27 лютого 1932 року. Нинi тут налічується сім районів, 69 об’єднаних територіальних громад, 26 міст, у тому числі 13 - обласного значення, 30 селищ міського типу, загалом 1 182 населених пункти. Cучасна  Київщина – це чудовий регiон для відпочинку та подорожей, який залюбки відкриває всім свою культурну спадщину, археологічні, етнографічні, історичні, мистецькі та художні пам’ятки.

 В цьому році ми святкуємо 90 років з дня заснування  Київської області. До цієї дати Обухівська центральна публічна бібліотека для дорослих підготувала експозицію–хроніку «Київщина: від княжого часу – до наших днів». Завідуючою бібліотекою для дорослих зроблено огляд даної експозиції та проведено короткий екскурс в минуле рідного краю. У книжковому фонді бібліотеки є чимало літератури про рідний край, про Київщину. Тож запрошуємо до бібліотеки! 

Л. Храпач,

завідуюча Обухівською центральною 

публічною бібліотекою для дорослих

Обухівської міської ради

Київської області