Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

 

Матеріал поданий без змін

 

Дякували за професіоналізм та креативність  

(З досвіду роботи Бородянської центральної бібліотеки і сільських бібліотек  Бородянської ТГ) 

11 лютого у малій залі Бородянського палацу культури ім. Т.Г. Шевченка відбулася підсумкова нарада бібліотечних працівників. 

Наталія Вишинська, начальник відділу культури, молоді та спорту, яка відкрила нараду,  підвела підсумки роботи закладів культури у минулому році, зазначивши, що через непрості умови карантинних обмежень, не все задумане вдалося реалізувати.  Вона відзначила різноманітність форм проведення заходів у бібліотеках та ознайомила з програмою основних культурно-мистецьких заходів, що заплановані на нинішній рік. 

Валентина Вашуленко, директор Бородянської центральної бібліотеки під час демонстрування слайд-презентації, присвяченій діяльності бібліотек громади у 2021 році,  проаналізувала творчі акції бібліотек. Увагу присутніх було звернено на віртуальних формах роботи, неординарних заходах як у бібліотеках так і поза ними. Також було наголошено на відповідальному ставленні до звітування кожної окремої бібліотеки як в паперовому варіанті, так і під час роботи в електронній системі моніторингу базової мережі публічних бібліотек України. Відмітила Валентина Петрівна активність бібліотек в залученні читачів до написання відгуків на прочитані книги-фіналісти  і голосування від Книжкової премії «Еспресо. Вибір читачів», адже цьогоріч  у визначенні кращих книг брали участь дев’ять бібліотек громади. 

Наталія Гарбуз,  завідувачка Бородянської дитячої бібліотеки,  поділилась досвідом роботи з проведення активних форм з читачами-дітьми, зокрема заходів на відкритих локаціях.  

Друга половина наради була присвячена основним подіям 2022 року, а саме обговоренню змісту і форм участі бібліотек у відзначенні  90-річчя Київської області, у святкуванні Масниці в Бородянці та інших заходах.  

На завершення Наталія Вишинська і Валентина Вашуленко подякували працівникам бібліотечних закладів за проведену роботу, добру співпрацю зі старостами та сільськими громадами і побажали всім здоров`я, миру, злагоди, професійного зростання, творчої наснаги та нових здобутків.

 

Валентина Вашуленко

директор Бородянської центральної 

бібліотеки Бородянської ТГ

Київської області