Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

У читальній залі бібліотеки відбулася зустріч із українською письменницею Тамарою Горіха Зерня

 

Матеріал поданий без змін

 

Зустріч із Тамарою Горіха Зерня

 

(з досвіду роботи Броварської міської публічної бібліотеки)

 

03 лютого 2022 року у читальній залі Броварської міської публічної бібліотеки відбулася зустріч із сучасною українською письменницею Тамарою Горіха Зерня (творчий псевдонім Тамари Дуди).

Разом із письменницею на заході виступила Ірина Білоцерківська, засновниця і директорка видавництва "Білка", у якому вийшли книжки Тамари Горіха Зерня  – "Доця" та "Принцип втручання". Також присутні мали змогу ознайомитися з іншими книжками цього видавництва.

Пані Тамара народилася у Києві. Навчалася у Київському гуманітарному ліцеї, в Інституті журналістики Київського Національного університету ім. Т. Шевченка, у Київському міжнародному університеті. 

Дебютом письменниці стала книжка "Доця" (2019). До цього вона працювала як перекладач.

На початку війни у 2014 році пані Тамара активно долучилася до волонтерства. Спілкування з іншими волонтерами, а також військовими та переселенцями, стало підґрунтям для творчості. Багато образів героїв списані з реальних людей.

"Доця" вже вийшла у перекладі англійською та збирає відгуки англомовної аудиторії в інших країнах. Це ще один спосіб донести до світу інформацію про Україну та життя українців в умовах війни та окупації частини територій. Водночас "Принцип втручання" – детектив, який, проте, також не оминає складних сучасних реалій.

У 2021 році Тамара Дуда (Тамара Горіха Зерня) з романом «Доця» номінована на здобуття Національної премії України імені Тараса Шевченка 2022 року у номінації «Література». Твір був допущений до участі у другому турі конкурсу.

Зустріч була теплою та емоційною. На сторінці Броварської міської публічної бібліотеки у Facebook відбувалася трансляція заходу наживо. Відеозапис також збережений на Facebook-сторінці закладу. Шанувальників творчості Тамари Горіха Зерня серед користувачів бібліотеки вочевидь стало більше.

 

Лідія Стрельченко

завідуюча Броварської 

міської публічної бібліотеки