Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

Книжково-інформаційна виставка факт «Благословенний рідний край»

 

Матеріал поданий без змін

 

Благословенний рідний край.

До 90-річчя заснування Київської області .

 

(З досвіду роботи КЗ «Публічна бібліотека» Вишневої міської ради Бучанського району Київської області)

 

#90роківКиївськійобласті!

КЗ «Публічна бібліотека» Вишневої міської ради до 90-річчя заснування Київської області .

2022 рік – рік 90-річчя від дня заснування Київської області.

Київська область. Неповторний і мальовничий куточок України. Це край, де ми народилися та живемо, де живуть наші батьки, де жили наші діди та прадіди. Це земля з багатовіковою історією, мальовничою природою, чарівнею піснею, мудрими та талановитими людьми. Якщо Київ вважають серцем України, то Київщина – це її душа.

Це на Київщинi започаткувалася Київська Русь-Україна, це тут на Переяслiвськiй землi, народилося i слово Україна. Наш край завжди був i залишається серцем держави. Не випадково у всі віки вiн вабив погляди славних князів і полководців: Володимира Великого, Ярослава Мудрого, Івана Мазепи, сприяв розквіту мистецької сили талановитих творців: архітектора Степана Ковніра, поета, автора Державного гімну Павла Чубинського, народних художниць Катерини Білокур і Марії Приймаченко, всесвітньо відомого співака Івана Козловського, космонавта, українця Павла Поповича, поета - лірика від Бога – Андрія Малишко. Серед сучасників, талант і праця яких збагатили надбання не тiльки України, , генiальна поетеса Ліни Костенко, майстер слова Іван Драч, боксери - брати Віталій і Володимир Клички, футболіст -Андрій Шевченко та інші.

Cучасна Київщина – це чудовий регiон для відпочинку та подорожей, який залюбки відкриває всім свою культурну спадщину, археологічні, етнографічні, історичні, мистецькі та художні пам’ятки.

Готуючись до ювілею, КЗ «Публічна бібліотека» презентує книжково-інформаційну виставку факт «Благословенний рідний край»,  матеріали якої привертають  увагу  наших користувачів.  Відвідучачі з цікавістю знайомляться  з археологічними, історичними, архітектурно-мистецькими пам'ятками Київщини, розкішними природними парками і заповідниками, давніми храмами України, радо відкривають для себе неповторні та самобутні  місця рідного краю.

 

Оксана Бабич

бібліотекар І категорії відділу обслуговування читачів

КЗ «Публічна бібліотека»  Вишневої міської ради, Бучанського району Київської обл.