Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

Книжкова виставка «Майстер книжкових шедеврів»

 

Матеріал поданий без змін

 

Стефан Кульженко – видатний український друкар

(З досвіду роботи Баришівської ЦБС відділу культури та туризму Баришівської селищної ради Броварського району Київської області)

 

25 січня 2022 року працівники Баришівської центральної бібліотеки для дорослих відділу культури та туризму Баришівської селищної ради провели  чергове засідання літературно-мистецького об’єднання «Краєзнавча Баришівщина»,  краєзнавчу  візитку «Видатний  український друкар – Стефан Кульженко». Вона була присвячена 185-річниці від дня народження  Стефана Кульженка, друкара, книговидавця, одного з найуспішніших підприємців XIX століття не тільки  в Україні, а й за  її межами, який народився в Баришівці.

З вступним словом виступила очільник літературно-мистецького об’єднання «Краєзнавча Баришівщина», директор Баришівської ЦБС Галина Пацаловська. Вона наголосила на важливості вивчення історії рідного краю, адже древній Баришівський край дав дорогу в життя багатьом відомим на Україні людям.

З основними віхами життя і діяльності Стефана Кульженка познайомила провідний бібліотекар відділу обслуговування Баришівської центральної бібліотеки для дорослих Світлана Черватюк. 

Директор Баришівського краєзнавчого музею Людмила Новоградська провела огляд документів з фондів музею, серед яких подарована автором  книга Вікторії Величко «Київ Кульженків».

Доповнили розповідь місцеві  краєзнавці: Павло Лисенко, Віктор Осипенко, Віктор Калашник, Галина Сташук.

Присутні познайомилися з книжковою виставкою «Майстер книжкових шедеврів».

Зав. методично-бібліографічним відділом

Баришівської ЦБС

Наталія Лавріненко