Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

«Воїни миру та героїзму»

 

Матеріал поданий без змін

 

Хоробрі хлопці. Відважне військо!

(Із досвіду роботи КЗ БМР Білоцерківська ЦБС ім..П.Красножона)

«Хоробрі хлопці. Відважне військо!». Ці життєстверджуючі слова з пісні-маршу прославленої  Білоцерківської 72-ї ОМБр ім. Чорних Запорожців дали назву Дню інформації, що відбувся у бібліотеці-філії №8 у День Збройних Сил України, 6 грудня.

Сьогодні український воїн-захисник є найбільшою гордістю українського суспільства. Саме на армію, покладаються завдання з оборони країни, захисту її суверенітету, територіальної цілісності.

До свята у книгозбірні було оформлено книжкову виставку-портрет «Воїни миру та героїзму», яка знайомить з історією становлення української армії, її сьогоденням і викликами, що стоять перед військовими сучасного світу.

Кожен час має своє покликання і своїх героїв. Для мешканців Білої Церкви ними без перебільшення є військовослужбовці 72-ї ОМБр ім. Чорних Запорожців, якій виповнюється 80 років з часу заснування. Тому під час огляду періодики «Наші хлопці − Запорожці!» присутні з гордістю та хвилюванням слухали розповідь про бойовий шлях знаменитого військового об’єднання, подвиги українських військовослужбовців у воєнні роки та в мирні часи.

Особливу зацікавленість у всіх учасників заходу викликали інтерв’ю з командиром бригади, полковником Олександром Вдовиченком та прес-офіцером, начальником пресс-групи ОТУ «Північ» Оленою Мокренчук.

Логічним продовженням заходу стала презентація бібліодайджесту «Хоробрі хлопці. Відважне військо!». 72 ОМБрім. Чорних Запорожців – 80 років», виданого відділом методичної та бібліографічної роботи Білоцерківської ЦБС.

Згадали цього дня і про те, що 72 ОМБр дала Україні багато письменників. В роки Другої  Світової війни в її лавах воював Олесь Гончар, а російсько-українська війна познайомила українців з такими неординарними авторами, як Мартін Брест, Костянтин Чабала, які пишуть про пережите чесно, зло, іронічно, і відверто.

Поетичні читання «Обличчя українського воїна», в яких взяли  участь користувачі бібліотеки, допомогли належно оцінити безсумнівний талант Андрія Кириченка, автора поетичних збірок «Крига ангельських крил», «Ось така війна», «Гільзи у кишені». Емоційною була і музична сторінка, під час якої переглянули відео про 72 ОМБр ім. Чорних Запорожців та послухали патріотичні пісні у виконанні ансамблю клубу «Золота осінь» Академії пенсіонерів.

Захід завершився проникливими кадрами відеокліпу «В той день, коли закінчиться війна», а всі його учасники висловили свою вдячність і повагу українським солдатам та офіцерам, які боронять наше мирне життя.

Наталя Семененко,

провідний бібліограф бібліотеки-філії №8 

КЗ БМР Білоцерківська ЦБС ім. П.Красножона, Київська обл.