Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

У Публічній бібліотеці села Єрківці проходили індивідуальні бесіди-спогади

 

Матеріал поданий без змін

 

Я любив вас усіх…

(з досвіду роботи Дівичківської ТГ)

 

Назарій Яремчук – український естрадний співак, народний артист УРСР, Герой України. Народився 30 листопада 1951 р. в селянській родині Назарія та Марії Яремчуків.

Перше мистецьке визнання принесли пісні «Червона Рута» та «Водограй» Володимира Івасюка.

У березні 1996 р. Указом Президента України Назарію Яремчуку посмертно присуджено Державну премію ім.. Шевченка.

Цього року співаку мало б виповнитися 70 років. З цієї нагоди Уряд ухвалив рішення про відзначення ювілею Н. Яремчука на державному рівні.

У Публічній бібліотеці села Єрківці проходили індивідуальні бесіди-спогади «Я любив вас усіх…» Це слова із пісні-реквієму Степана Гіги на слова Степана Галябарди «У райськім саду», яка присвячена народному співаку Н.Яремчуку. Він вражав публіку своїм унікальним голосом, змістовними піснями, концертними костюмами і особливою енергетикою, але без жодних ознак «зіркової» хвороби. Досить яскравим та рухливим був на сцені і непомітним, скромним серед людей.

Користувачі бібліотеки ознайомилися з цікавими сторінками життя Н.Яремчука, переглянули відео з виступами співака, де знову співав незабутній Назарій. З піснею «Дай, Боже, радості» Геннадія Татарченка на вірші Андрія Демиденка кожен рядок сприймався, як Назарієві побажання глядачам: «Дай, Боже, радості,  світлої радості кожному серцю і кожному дому». 

Ольга Шульга,

директор Публічної бібліотеки 

села Єрківці Дівичківської ТГ Київської області