Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

Народознавчий альбом «Духовна криниця українських традицій» в селі Дернівка - з досвіду робот Баришівської ЦБС відділу культури та туризму Баришівської селищної ради Київської області.

 Матеріал поданий без змін

Народознавчий альбом  

«Духовна криниця  українських традицій» в селі Дернівка

(З досвіду роботи Баришівської ЦБС відділу культури та туризму Баришівської селищної ради Київської області)

 

5 серпня 2021 року бібліотека-пересувка «Бібліотека на колесах» працювала в селі Дернівка Дернівського  старостинського округу Баришівської ТГ.

Провідний бібліотекар відділу обслуговування Баришівської центральної бібліотеки для дорослих Баришівської ЦБС відділу культури та туризму Баришівської селищної ради Світлана Черватюк спільно з завідуючою клубом с. Дернівка Світланою Лєщинською провела народознавчий альбом «Духовна криниця українських традицій». Серед календарних свят літнього циклу серпневі найбільш найколоритніші. Сторінки альбому були присвячені традиціям і звичаям святкування трьох Спасів: Маковія (Медового), Яблучного Спаса та Горіхового. Три серпневі Спаси мають водночас релігійний та язичницький початок.  Щодо першого кореня, то пов'язаний він зі Спасителем Ісусом Христом, який вірив у те, що кожна людина сильна, аби не спокуситися на гріх і бути врятованою або спасенною. Другий – стосується народних вірувань, коли давні українці вкладали працю у свою землю, за що вона винагороджувала їх щедрим урожаєм. 

Присутні переглянули  книжкову викладку «Невичерпна духовна криниця»

Наталія Лавріненко,

зав. методично-бібліографічним відділом

Баришівської ЦБС

Київської області