Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

Бібліотека-пересувка «Бібліотека на колесах» в селі Дернівка

 Матеріал поданий без змін

Бібліотека-пересувка «Бібліотека на колесах» в селі Дернівка

(З досвіду роботи Баришівської ЦБС відділу культури та туризму Баришівської селищної ради Київської області)

 

Продовжується відкриття бібліотеки-пересувки в невеликих селах Баришівської територіальної громади, де ліквідовані стаціонарні бібліотеки.

15 липня 2021 року відбулося відкриття  бібліотеки-пересувки  «Бібліотека на колесах» Баришівської центральної бібліотеки для дорослих в селі Дернівка Дернівського старостинського округу.

Директор ЦБС Галина Пацаловська ознайомила присутніх з графіком роботи бібліотеки в селі Дернівка та зазначила, що   важливим орієнтиром діяльності бібліотеки є читач нового покоління, з його запитами, потребами та проблемами

 На заході були присутні почесні гості:

-Виконуюча обов’язки начальника відділу культури та туризму Баришівської селищної ради Олена Полігушко  

-Український дипломат, надзвичайний і повноважний посол України Юрій Богаєвський з сином Віталієм

-Дружина відомого (вже покійного) дитячого письменника Валентина Богаєвського  Наталія  Богаєвська з донькою Мар’яною

-Український  літературознавець, віршознавець, доктор філологічних наук Наталія  Костенко

-Кандидат економічних наук, доцент Київського Національного транспортного університету Людмила  Бабич

Приємно зазначити, що це люди небайдужі до книги, до популяризації читання, постійно дарують книги Баришівській центральній бібліотеці для дорослих, є учасниками  масових заходів, підтримують талановиту молодь.

Виконуюча обов’язки начальника відділу культури та туризму Баришівської селищної ради Олена Полігушко  у своєму виступі привітала жителів Дернівки  з  цією подією  та зазначила, що читання повинно стати культурною звичкою, радісним заняттям, яке спроможне підняти духовний рівень сучасної  людини.

Галина Пацаловська на згадку про зустріч  майбутнім маленьким читачам, вихованцям дитячого садка «Лісова казка»  подарувала  книги  нашого земляка, письменника з села Дернівки Вадима Богаєвського «Про сміливого Іванка і кажана Буханчика», які подаровані вдовою письменника Наталією  Богаєвською.

Юрій Богаєвський висловив гордість за своє рідне село. Адже воно завжди  було  осередком культури та освіти в громаді. Тут проживали та сюди приїжджали відомі письменники, літературознавці, перекладачі, художники, артисти. Для читачів громади Юрій Вадимович подарував цікаві книги по історії України.

Любов до рідного краю він передав  сину Віталію, присутньому  на зустрічі, який у своєму виступі розповів про створену ініціативну групу по відродженню культури і освіти в селі Дернівка.

Наталія  Богаєвська  подякувала  за вшанування пам’яті  свого чоловіка, українського письменника Валентина Богаєвського.

Наталія  Костенко, донька нашого земляка громадського діяча, кандидата історичних наук, літературознавця, засновника музею Т. Г. Шевченка в Баришівці Василя Костенка, зазначила,що «бажання читати у молоді не постане саме собою, його треба прищеплювати і розвивати, аби поняття «читати» стало синонімом таких понять, як «мислити», «жити».  І велику роль у цьому відіграє бібліотека.

Людмила Бабич гордиться тим, що має дотичність до відомої родини Костенків, книга і читання завжди були і є частиною її життя. Вона подякувала за організацію таких зустрічей.

Завідуюча клубом с. Дернівка Світлана Лєщинська поділилася  планами по реалізації проєкту «Дернівський хаб».

Для вивчення потреб населення по покращенню бібліотечного обслуговування було проведено анкетування жителів села. 

Краєзнавчий альманах «Мій рідний край, село Дернівка» провела провідний  бібліотекар  Баришівської  центральної  бібліотеки  для дорослих Світлана Черватюк  і запросила на наступну зустріч, яка відбудеться  5 серпня 2021 року

Наталія Лавріненко,

зав. методично-бібліографічним відділом

Баришівської ЦБС

Баришівської ТГ

Київської області