Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

Бібліотека-пересувка «Бібліотека на колесах» в селі Борщів - з досвіду роботи Баришівської ЦБС відділу культури та туризму Баришівської селищної ради Київської області

 Матеріал поданий без змін

Бібліотека-пересувка «Бібліотека на колесах» в селі Борщів

(З досвіду роботи Баришівської ЦБС відділу культури та туризму Баришівської селищної ради Київської області)

 

7 липня 2021 року вперше в Баришівській громаді відбулося відкриття бібліотеки-пересувки «Бібліотека на колесах» в селі Борщів Волошинівського старостинського округу. З 1 квітня 2021 року, згідно чинного законодавства, ліквідовано стаціонарні бібліотеки в невеликих селах Борщів, Дернівка, Масківці та селі Пасічна, яке знаходиться за 3 км від Баришівки і створено бібліотеку-пересувку Баришівської центральної бібліотеки для дорослих.

Директор Баришівської ЦБС Галина Пацаловська ознайомила жителів Борщева з планом роботи бібліотеки-пересувки, яка  щомісяця, згідно з оголошеним графіком, буде приїжджати в село.  Дорослі і діти зможуть обміняти книги, познайомитися з новинками літератури та періодичними виданнями, зробити своє наступне читацьке замовлення, відвідати інформаційно-пізнавальний  масовий захід.

Староста Волошинівського старостинського округу Баришівської ТГ Лариса Макаренко привітала всіх присутніх з християнським святом Різдва Івана Хрестителя та зазначила: «Щоб бути культурним і освіченим потрібно багато читати. Сьогодні бібліотека є складовою частиною громади як центр задоволення потреб громадян у публічній інформації, як інформаційний посередник між владою та громадою, мобільний майданчик для комунікації  жителів села».

Начальник відділу культури та туризму Баришівської селищної ради Людмила Бабич наголосила на важливості доступності бібліотечних послуг для жителів невеликих населених пунктів, адже серед пріоритетних завдань роботи бібліотеки є  популяризація друкованої книги і читання.

Завідуюча клубом с. Борщів Вікторія Саврей підготувала з дітьми літературну  композицію  «Наш друг - книга». Поетичні рядки у виконанні Саші та Діми Кучерявенків, Антона Журила, Гліба Родіна, Вови Кришталя, Сундарєвої Софії, Крістіни Ляшенко були присвячені книзі, читанню, бібліотеці.

На згадку про зустріч Галина Пацаловська вручила подарунки: вихованцям дитячого садка «Бджілка» - енциклопедію для маленьких вундеркіндів «Азбука ввічливості», а дітям - учасникам заходу,  книгу нашого земляка, письменника з села Дернівки Вадима Богаєвського «Про сміливого Іванка і кажана Буханчика».

Народознавчу мозаїку  «Магія купальського свята»  провела провідний бібліотекар відділу обслуговування Баришівської центральної бібліотеки для дорослих  Раїса Марченко. Адже цього дня поєднуються найкращі елементи християнських та народних традицій.

Для вивчення потреб населення по покращенню бібліотечного обслуговування було проведено анкетування жителів села. Раїса Марченко запросила всіх 11 серпня 2021 року на масовий захід, присвячений святу Маковія, закликала до співпраці та діалогу. Адже для бібліотекаря  найважливішим був і буде читач, його запити та інтереси.

Всі бажаючі  вибрали  собі   книги для  читання .

Наталія Лавріненко,

зав. методично-бібліографічним відділом 

Баришівської  ЦБС Баришівської ТГ

Київської області