Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

Викладка літератури «Конституцію вивчаємо, пам’ятаємо, поважаємо»

 

Матеріал поданий без змін

 

КОНСТИТУЦІЮ ВИВЧАЄМО, ПАМ’ЯТАЄМО, ПОВАЖАЄМО.

(з досвіду роботи Обухівської центральної публічної бібліотеки Обухівської міської ради)

 

Цього року головному закону нашої держави виповнюється 25 років.

28 червня 1996 року Верховна Рада України прийняла нову Конституцію України – першу Конституцію незалежної української держави. Прийняття Конституції закріпило правові основи незалежної України, її суверенітет і територіальну цілісність. Прийняття Конституції було найважливішим кроком у забезпеченні прав людини і громадянина, сприяло подальшому підвищенню міжнародного авторитету України на світовій арені. Дана Конституція діє і сьогодні. Відповідно до Конституції, день прийняття Основного Закону є державним святом – Днем Конституції України. 

До цього свята в Обухівській центральній публічній бібліотеці  для дорослих Обухівської міської ради оформлено викладку літератури «Конституцію вивчаємо, пам’ятаємо, поважаємо». Для всіх бажаючих працівники бібліотеки проводять огляд представленої літератури. 

Україна — держава з могутнім потенціалом. У нас є все, для того щоб стати провідною країною не тільки Європи, а й світу. Та для цього нам потрібно берегти: берегти те, що маємо, берегти один одного, берегти свою Батьківщину.

Конституція України – це не лише Закон законів, це серце, ядро подальшого розвитку і вдосконалення нашого суспільства. То ж будьмо гідними українцями і знаймо не тільки свої права, але й обов’язки.

Л.Храпач,

завідуюча Обухівською центральною

публічною бібліотекою для 

дорослих Обухівської міської ради