Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

Книжкова виставка-перегляд «Конституція - оберіг нашої держави»

 

Матеріал поданий без змін

 

Конституція – оберіг нашої держави

(з досвіду роботи Вишнівської міської бібліотеки для дітей Бучанського району Київської області)

 

28 червня наша країна відзначає державне свято - День Конституції України. Основний Закон держави було прийнято у 1996 році Верховною Радою України.

До Дня Конституції 24 червня  в бібліотеці відбувся біографічний ескіз «Історичні особистості: Пилип Орлик». За допомогою книги Коляда І., Коляда С. «Пилип Орлик» здійснили уявну подорож у минуле. Ознайомилися біографією П. Орлика: його дитинством та навчанням, службою у гетьмана І. Мазепи, виборами на гетьманство. Пилип Орлик протягом всього свого життя не припиняв пошуки підтримки у різних європейських державах, неодноразово порушував питання про допомогу в справі відновлення української державності.

Працівники бібліотеки також коротко ознайомили з Конституцією України — основним документом, де закладено механізм організації та діяльності української держави, визначено права та свободи громадян.

Також діти розгадували кросворди, загадки на правову тематику.

В бібліотеці представлена  книжкова виставка-перегляд «Конституція - оберіг нашої держави», де читачам запропонована правознавча, історично-довідкова та художня література.  Виставка дає можливість зрозуміти, яким складним був процес створення Конституції та відобразила найважливіші шляхи конституційного процесу.

25 червня   пройшов майстер - клас з соломоплетіння .  Це одне з найдавніших народних ремесел ! Заняття, яким любили займатись наші предки. Солома взувала і одягала, а ще була сильним оберегом. Це легкий матеріал з яким цікаво працювати. Ідей для виробів можна придумати багато, а ми цього разу виготовляли УКРАЇНЦІВ, а вироби присвятили Дню Конституції.