Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

«Друга світова війна і доля народів України»

 

Війні немає забуття

(З досвіду роботи Баришівської ЦБС відділу культури та туризму Баришівської селищної ради Київської області)

22 червня 2021 року в читальній залі Баришівської центральної бібліотеки для дорослих Баришівської ЦБС відділу культури та туризму Баришівської селищної ради проведено відеолекторій «Друга світова війна і доля народів України». 

Завідувач відділом обслуговування Баришівської центральної бібліотеки для дорослих  Галина Шапоренко розповіла про трагічні сторінки історії Другої світової війни. Присутні переглянули відеоролик «Україна під час Другої світової війни». 

Сімейними історіями про початок війни, почутими від своїх рідних, поділилися Віктор Калашник, краєзнавець Віктор Осипенко, Галина Сташук , жителька села Перемога Тетяна Попсуй.

Учні Баришівської музичної школи Тимур Коваленко і Владислав Коваленко виконали музичні твори: «Андантіно» Хачатуряна та «Маленька прелюдія №5» Баха .

До уваги читачів була запропонована викладка літератури «Війні немає забуття».

Також 22 червня 2021 року годину пам'яті "Мужність і відвага через покоління" проведено в музейній кімнаті бойової слави  Будинку культури с. Гостролуччя. Завідувачбібліотекою-філіалос.Гостролуччя Баришівської ЦБС відділу культури та туризму Баришівської селищної ради Віра Кириленко розповіла про участь земляків у Другій світовій війні, про роки окупації нацистами рідного краю. 

Спогадами про своє дитинство, чорним крилом якого торкнулась війна розповів Володимир Камінський.