Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

Книга скликає друзів - з досвіду роботи Баришівської ЦБС відділу культури та туризму Баришівської селищної ради Київської області

 Матеріал поданий без змін

Книга скликає друзів

(З досвіду роботи Баришівської ЦБС відділу культури та туризму Баришівської селищної ради Київської області)

 

Ось і настало довгоочікуване літо-червоне,тепле, ніжне! Найулюбленіша пора року для дітей! Працівники Баришівської бібліотеки для дітей Баришівської ЦБС відділу культури та туризму Баришівської селищної ради запрошує всіх дітей та їх батьків  провести з нею своє дозвілля. Бібліотека має широкі можливості для того, щоб зробити відпочинок дітей приємним, змістовним, а головне цікавим.

Для урізноманітнення літнього відпочинку дітей, працівники бібліотеки запровадили нову, цікаву форму роботи галявина цікавих витівок «Книга скликає друзів».

На свято, яке відбулося в центральному сквері Баришівки, були запрошені маленькі читачі з ДНЗ «Промінь» у супроводі вихователів Т. М. Зеленяк, Т. І. Сікорською, В. М. Бартош, а також дітки, які відпочивали в сквері з мамами та бабусями.  

На галявині їх гостинно зустріла завідуюча Баришівською бібліотекою для дітей Ольга Биба і ознайомила з програмою свята. Директор Баришівської ЦБС відділу культури та туризму Баришівської селищної ради Галина Пацаловська привітала всіх зі святом, і зазаначила, що бібліотека розпочала цикл заходів «Літо з книгою».

Під час зустрічі було море позитиву і безліч хвилин радості. На діток чекала виставка–презентація «Відпочивай, грай і книжки читай», яку провела провідний бібліотекар Оксана Вовк. На острові малювання «А я малюю…» кожен міг помалювати досхочу на папері або на мольберті, а  на острові «Я хочу почитати вам…» провідний бібліотекар Лариса Германчук читала казочку «Півник і двоє мишенят». В ігровій каруселі «Почитаємо, пограємо, казки відгадаємо» діти жваво відповідали на питання. Провідний бібліотекар Юлія Гранько, через телефонний додаток, продемонструвала усім присутнім як  «оживають» книжки Шарля Перро «Кіт у чоботях» та  Спляча красуня» - це виглядало, як у віртуальній реальності.

Атмосфера радості і веселощів, яка панувала на галявині, підтвердила, що свято вдалося. Діти були в захваті!

Наші літні розваги тривають, адже попереду ще багато цікавих і яскравих вражень.

До зустрічі на галявині веселих витівок.

Надія Шалуненко,

провідний бібліотекар Баришівської ЦБС

відділу культури та туризму 

Баришівської селищної ради 

Київської області