Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

День захисту літніх людей у бібліотеці - з досвіду роботи КЗ «Публічна бібліотека» Вишневої міської ради Бучанського району Київської області.

 Матеріал поданий без змін

День захисту літніх людей у бібліотеці

(З досвіду роботи КЗ «Публічна бібліотека» Вишневої міської ради Бучанського району Київської області)

 

15-го червня, рішенням Генеральної Асамблеї ООН від 19-го грудня 2011-го року , відзначається Всесвітній день розповсюдження інформації про зловживання відносно літніх людей, або ще цю подію називають – Днем захисту літніх людей.

При КЗ «Публічна бібліотека» Вишневої міської ради діє клуб для людей похилого віку «Вишнівська осінь». Це зустріч з цікавими та знаними людьми нашого краю, презентації книг та обговоренням художніх фільмів знятих за сюжетами художніх творів.

В стінах нашої бібліотеки літні люди знайдуть особливу увагу і піклування, допомогу у користуванні сучасними гаджетами. Працівники бібліотеки дадуть відповіді на питання при користуванні комп’ютером або при сплаті за комунальні послуги онлайн . 

Одним із важливих своїх завдань КЗ «Публічна бібліотека» Вишневої міської ради вважає формування довірливих і шанобливих відносин між бібліотекою та читачами, що можуть реально вплинути на ставлення суспільства до літніх людей. Допомогти людям похилого віку знайти нові мотивації в житті, зруйнувати бар’єри самотності (втрата зв’язків із трудовим колективом, виросли і живуть окремим життям діти тощо) - мета благородна й варта тих зусиль, що докладаються нашими працівниками.

В обслуговуванні літніх читачів КЗ «Публічна бібліотека», перш за все, надає перевагу індивідуальному підходу, що передбачає двобічну спільну роботу в процесі спілкування. Адже важливо не тільки запропонувати потрібну книгу, а й підтримати бесіду на будь-яку тему, яка цікавить нашого літнього читача. 

Повага до людей похилого віку як до читачів - багатовимірне поняття, яке реалізується в тому числі й через комфортні умови обслуговування. До них належать: зручний графік роботи нашої бібліотеки, її зручне розташування, надання читачеві можливості задовольнити свої запити з найменшими витратами часу та зусиль.