Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

Бібліомікс «Автентика української вишиванки» - з досвіду роботи «Переяславської публічної бібліотеки» Київської області.

 Матеріал поданий без змін

Бібліомікс «Автентика української вишиванки»

(З досвіду роботи «Переяславської публічної бібліотеки» Київської області)

 

Проста ідея прийти на пари у вишитих сорочках стала Всесвітнім днем вишиванки. 15 років минуло, як студенти Чернівецького університету зорганізували свято, яке тоді об'єднало найбільш вмотивовану та інтелектуальну тусовку молоді та викладачів. Завдяки українській діаспорі і команді ГО «Всесвітній день вишиванки», свято поширюється світом-спершу в Італії, Франції, Німеччині, Канаді, а тепер День вишиванки відзначають на всіх континентах, у понад ста країнах.

Гарна й ошатна, оздоблена символічними орнаментами сорочка, наша рідна вишиванка, сьогодні стала не просто елементом одягу, а своєрідною міжнародною візитівкою українців. Поза часом і модою, вона є елементом традиційної народної культури.

Запрошуємо всіх жителів громади і читачів Переяславської публічної бібліотеки прийти до нашої книгозбірні! Для Вас ми підготували бібліомікс «Автентика української вишиванки», де представлені сорочки, притаманні різним регіонам України. Тут можна дізнатися, як зшити ідеальну вишиванку за традиційними кроями й оздобити відповідними орнаментами,дотримуючись багатовікової української вишивальної традиції.   

Підтримаємо і ми це свято та одягнемо вишиванку!!!