Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

У бібліотеці оформлено постійно діючий куточок «ЄС на книжковій полиці»

 

Матеріал поданий без змін

 

Пізнаємо Європу

(З досвіду роботи Вишнівської міської бібліотеки для дітей)

 

Щорічно у третю суботу травня Україна відзначає День Європи. 

Це прекрасна нагода засвідчити прагнення України жити в мирі та злагоді, будувати своє майбутнє в колі країн об’єднаної Європи. В Україні стартувала інформаційна кампанія з нагоди цього свята. В рамках проекту «Інформаційна підтримка ЄС – бібліотекам для дітей та юнацтва в Україні» в бібліотеці оформлений постійно діючий куточок «ЄС на книжковій полиці». Цікавими для дітей та підлітків є : «Європа – Гра», «Тремоло та його європейська місія», «Європа у 12 уроках», «Відкрий для себе Європу», брошура «Навчайся в Європі» з короткою інформацією про освітні програми, а також «Паспорт Європейського Союзу» з яскраво викладеними даними, необхідними туристам. Ці видання з вікторинами, інтерактивними мапами, доповнюють яскраві ілюстрації, наліпки з тваринами, що населяють наш континент, й прапорами різних держав, цікаві факти, лінгвістичні довідки.

Увазі дітей була запропонована віртуальна мандрівка  , на якій діти дізналися про країни Європейського Союзу, створення прапора.

На жаль, погода не сприяла нам, тому пізнавати Європу, граючи в різноманітні ігри, ми вже продовжили в приміщенні. 

Тож ласкаво просимо всіх бажаючих до бібліотеки: ознайомитися з інформаційним європейським куточком та більше дізнатися про європейські країни.