Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

Книжкова виставка "Володар дум селянських.

 

Матеріал поданий без змін

 

Володар дум селянських

( з досвіду роботи Вишнівської міської бібліотеки для дітей)

 

14 травня виповнюється 150 років від дня народження одного із найбільших новелістів у світовій літературі Василя Стефаника.

Селянський син за походженням, соціаліст за переконанням, інтернаціоналіст за духом, Стефаник залишив нам високохудожні твори про селянське життя в капіталістичному суспільстві. Володарем дум селянських називали Стефаника за глибоке знання селянської душі і правди життя.

Василь Стефаник написав не так уже й багато – його художні твори вміщаються в одному томику. І все ж ім’я письменника стоїть поряд з іменами найвидатніших новелістів світу.

Стефаник − великий знавець психології людини в її найкритичніші хвилини життя. Письменник часто подає свого героя в ситуації відчаю, розпуки, захмеління з горя, тобто в такому стані, коли наболіле виривається на зовні.

До 150 - річчя від дня народження Василя Стефаника - класика української літератури, в бібліотеці організовано книжкову виставку "Володар дум селянських." 

Чи готові ви поговорити про сумне та трагічне в житті нашого народу? Книги Василя Стефаника саме такі. Нехай вас не лякає сумне та трагічне. Пам`ятайте: в житті завжди переплітаються біль та радість. 

Заходьте. Читайте. Пізнавайте