Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

Великдень — одне з найулюбленіших свят в українських родинах

 

Матеріал поданий без змін

 

Книжково-інформаційна виставка «Великдень: обряди, прикмети, традиції» та Великодній флешмоб.

 

(З досвіду роботи КЗ «Публічна бібліотека» Вишневої міської ради Бучанського району Київської області)

 

Великдень — одне з найулюбленіших свят в українських родинах.

Для українців Великдень – це не тільки різнокольорові писанки і смачна паска. Це особливе свято, коли слідують традиціям і вірять у диво. Існує безліч повір’їв і застережень на Великдень. Дотримуючись їх, усе бажане здійснюється. 

Готуючись зустрічати це величне свято працівники нашої книгозбірні підготували книжково-інформаційну виставку «Великдень: обряди, прикмети, традиції», яка розповідає про історію та традиції святкування Великодня в різних куточках нашої країни. Знайомить нас з писанкарством – давньою українською традицією розписування яєць до цього свята, та багато інших цікавих звичаїв нашого народу.

Напередодні Великодня «Мистецький вернісаж» нашої бібліотеки поповнився новими роботами юних художників міста. 

В рамках проекту «Мистецький вернісаж» талановиті юні художники нашого міста представляють своє бачення цього світлого Свята 

Висловлюємо подяку керівнику художнього відділення Вишнівської дитячої школи мистецтв Яковук Тетяні Олександрівні за плідну співпрацю.

Працівники КЗ «Публічна бібліотека» Вишневої міської ради з радістю долучились до пасхального флешмобу, який оголосив «Палац культури і мистецтв» Вишневої міської ради, створивши «Бібліотечне пасхальне дерево», прикрашене писанками, що зроблені в різних техніках прикладного мистецтва. 

Вітаємо мешканців нашої територіальної громади з святом Христового воскресіння. 

Закликаємо всіх жителів міста долучитись до флешмобу. Зробимо наше місто по-справжньому красивим та вишуканим у ці святкові дні!

https://www.facebook.com/kscrbdd/videos/1099861807158270