Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

Наближається світле свято Великодня

 

Матеріал поданий без змін

 

Година духовності

"Світле Христове Воскресіння".

 

(з досвіду роботи Славутицького ЗБІЦ Київської обл)

 

Наближається світле свято Великодня-такий довгоочікуваний і такий улюблений! Але, на жаль, не всі знають його історію. Тому ми намагаємося організовувати зустрічі школярів з духовними особами, які, як ніхто інший, зможуть розповісти про всі події цього Дня.

На цей раз гостем у третьокласників був отець Юрій, капелан військової частини 3041 Національної Гвардії України.

Учні слухали історію свята, затамувавши подих. Розповідь була настільки цікавою, що всі присутні перебували в якомусь незвичному піднесенні, ніби вони самі були поруч з Ісусом в час його воскресіння.

Отець Юрій так  захопив аудиторію, що ніхто не помітив, як пролетів час. Звичайно ж, не обійшлося без запитань, які не завжди були по темі, але батюшка з радістю відповідав на них. Атмосфера була дуже дружня: ніхто не залишився без уваги.

Бесіда проходила у формі конструктивного діалогу. Харизма виступаючого дозволила йому достукатися до серця кожного слухача. Ліс рук свідчив про те, що байдужих не залишилося, всім хотілося поділитися своїми знаннями і враженнями.

В кінці бесіди учнів чекав несподіваний сюрприз: кожен отримав в подарунок шоколадне яйце.

Як же чудово, що діти дуже зацікавились темою бесіди і  активно брали участь в ній. У них з'явилося бажання поділитися цією інформацією зі своїми близькими, а це, звичайно, заслуга Отця Юрія, який за такий короткий час зміг вкласти в їхні серця любов до Бога. За це йому велике спасибі!

 

О.В.Кропта,

завсектором клубної роботи

Славутицького ЗБІЦ Київської області