Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

У фойє Студениківського Будинку культури розпочала свою роботу виставка українського рушника

 

Матеріал поданий без змін

 

Виставка "Скарби бабусиної скрині"

(з досвіду роботи бібліотеки Студениківської ТГ)

 

З ініціативи Зої Тимченко, очільниці культурного напрямку роботи громади, у фойє Студениківського Будинку культури розпочала свою роботу виставка українського рушника. 

Наше національне надбання, оберіг багатьох родин, - українська вишиванка знову зайняла своє почесне місце в гардеробі українців. Хочеться, щоб і популярність українського вишитого рушника зростала також. Адже вишитий рушник супроводжував людину від народження і впродовж всього життя, символізуючи життєвий шлях. Наші предки використовували рушники в усіх важливих подіях, це неодмінний атрибут кожного дому. У ньому не просто вишуканість і краса, він - оберіг оселі і родини. Кожен куточок України має свої особливості у вишиванні рушників. Та у кожному з них є одне спільне: вишиваний рушник є справжнім оберегом та невід’ємною часткою суспільного життя українців і дотепер.

Тож представляємо до вашої уваги вишиті рушники отримані в спадок від матері, зібрані самотужки, та отримані в подарунок, нашою землячкою, людиною котра не байдужа до стародавнього українського вжиткового побуту це - Лідія Василівна Мищенко. 

Виставка працюватиме до кінця травня.

Завітайте на виставку, доторкніться до вічних скарбів, наберіться сили від оберегів, зробіть світлину на пам’ять, а ми будемо щасливі, що скарби з бабусиної скрині знову на виду.