Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

Пам’ятай. Відроди.

 

Матеріал поданий без змін

 

Пам’ятай. Відроди. Збережи.

(з досвіду роботи КЗ «Публічна бібліотека» Вишневої міської ради Бучанського району Київської області)

 

18 квітня у Міжнародний день пам’яток та історичних місць в Україні щорічно відзначається День пам’яток історії та культури.

Україна − держава з багатовіковою історією та культурою. Кожна епоха залишає нам у спадщину пам'ятку архітектури чи історії, що зберігає в собі згадку про певну визначну подію чи особистість. У кожному регіоні є свої визначні пам'ятки − перлини української землі. Це справжній скарб, наша гордість і надбання. До наших днів збереглися середньовічні фортеці, палаци та садиби, стародавні монастирі та храми (у деяких з них і понині проводяться служби), багато інших унікальних архітектурних витворів мистецтв.

Україна сповнена своїми дивами. Вона несказанно багата на культурні пам'ятники та різні історичні визначні пам'ятки, але чи буде у наших нащадків можливість помилуватися ними, доторкнутися до минулого, цілком залежить від нас. Вивчайте, гордіться та бережіть свою історію! Подорожуючи по своїй землі, ми відкриємо для себе багато нового.

Готуючись до відзначення цього свята працівники нашої бібліотеки розгорнули виставку-подорож «Пам’ятай. Відроди. Збережи», яка презентує визначні пам’ятки з усіх куточків нашої країни. До Міжнародний дня пам’яток та історичних місць та Дня пам’яток історії та культури України презентуємо Вам видання від Українського інституту книги, які отримала наша бібліотека в рамках державної Програми поповнення бібліотечних фондів. 

Гортаючи сторінки цих книг, ми помандруємо визначними місцями нашої країни, які є своєрідними візитівками України її окрасою та гордістю. Тож починаємо подорож! 

Вивчайте, гордіться та бережіть свою історію! Подорожуючи по своїй землі, ми відкриємо для себе по-новому рідну країну.

 

https://www.facebook.com/kscrbdd/videos/285678146297811