Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

Тиждень дитячого читання в Бородянській дитячій бібліотеці присвячений творчості місцевих авторів

 

Матеріал поданий без змін

 

Мишасько народився в Бородянці

(з досвіду роботи Бородянської дитячої бібліотеки)

Цьогоріч Тиждень дитячого читання в Бородянській дитячій бібліотеці присвячений творчості місцевих авторів.  Тож  з цього приводу  запросила вона до себе на гостину співака, письменника, поета, перекладача, волонтера, мешканця Бородянки В’ячеслава Купрієнка

19 березня у бібліотеці було весело і гамірно, адже на зустріч з письменником прийшли читачі-учні 1-Г класу (класовод А. Білик) Бородянського академічного ліцею. Наталія Гарбуз, завідувачка дитячої бібліотеки, оголосила про відкриття Тижня дитячого читання і представила гостя, котрий завітав цього дня, щоб презентувати дітлахам свою першу дитячу книжку «Мишасько і розгардіяш». До зустрічі діти вже ознайомились зі збіркою, тому понад усе прагнули на власні очі побачити і почути «справжнього» письменника.  

З перших хвилин автор неабияк розвеселив присутніх, зодягнувши плюшеву іграшкову голову мишки. З грайливою невимушеністю письменник переніс дітей в мрійливий світ  мишеняти, зачитавши розповідь «Мишасько-мрійник». Далі діти, разом з автором лякали надоїдливого кота своїми гримасами через збільшуване скло, як і в розповіді «Чарівна водяна кулька»,  пускали мильні бульбашки, як і в одноіменній оповіді. Несподіванкою  для присутніх стала інсценізація розповіді «Карлсон та сни про варення», адже її представили бібліотекар Анна Ковкрак,  яка виконувала роль Карлсона,  вчителька Антоніна Білик – яка була Мишаськом, за автора - сам В'ячеслав Купрієнко, учасниками дійства стали й самі дітлахи, які в потрібний момент «позасинали», як і герої твору.  

Так як гість заходу є відомим автором і виконавцем власних пісень, то  наступна частина зустрічі була музичною. Діти з великим задоволенням підспівували йому  під час виконання «Пісні про Дракошу», «Першоклашки», та інших дитячих пісень з його творчого доробку, що сприяло надзвичайно радісному настрою всіх присутніх. 

Наостанок В’ячеслав Купрієнко провів для присутніх автограф-сесію.

В зв’язку з карантинними обмеженнями, наступні заходи в рамках Тижня дитячого читання відбудуться на сторінці Бородянської дитячої бібліотеки у соціальній мережі Фейсбук. 

Валентина Вашуленко

директор Бородянської центральної бібліотеки, 

Наталія Гарбуз,

завідувачка Бородянської  дитячої бібліотеки

Київської області