Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

У читальній залі Баришівської центральної бібліотеки для дорослих відбувся великий перегляд нової літератури

 

Матеріал поданий без змін

 

Калейдоскоп книжкових новинок

(З досвіду роботи Баришівської ЦБС відділу культури та туризму Баришівської селищної ради Київської області)

 

Кожен з нас може отримати в бібліотеці 

душевний спокій, 

втіху в печалі, моральне оновлення і щастя,

якщо вміє володіти тим дорогоцінним ключем,

який відкриває таємничі двері цієї скарбниці

Джон Леббок.

16 березня 2021 року в читальній залі Баришівської центральної бібліотеки для дорослих відділу культури та туризму Баришівської селищної ради відбувся великий перегляд нової літератури, отриманої в рамках проєкту ДУ «Український інститут книги» щодо «Програми поповнення фондів публічних бібліотек».

На нього завітали  секретар Баришівської  селищної ради Надія Слухай, начальник відділу культури та туризму Баришівської селищної ради Людмила Бабич,спеціалісти відділу культури та туризму та Баришівського культурно-мистецького центру, активні читачі бібліотеки.

Відкрила перегляд  директор Баришівської ЦБС Галина Пацаловська. Вона зазначила «що найбільше задоволення для читачів бібліотеки та бібліотечних працівників  приносять  нові книги. Свято книги в бібліотеці відбувається завдяки Українському інституту книги317  нових, сучасних, яскравих, пізнавальних книг уже чекають на свого читача! Це яскраві видання на будь-який смак для читачів різних вікових груп, книги написані та перекладені найкращими українськими авторами. Програма поповнення бібліотечних фондів створена саме для того, щоб нові актуальні видання стали доступними для читачів, незалежно від їхнього соціального статусу, місця проживання та матеріального достатку, – через бібліотеку. Нам приємно, що  нові надходження потрапили  до нашої бібліотеки, і ми готові працювати з ними сучасно, по-новому. Приємно, що серед отриманих книг є книги краєзнавчого характеру». Галина Василівна провела огляд видань про наших славних  земляків: видавця Стефана Кульженка, неокласиків Юрія Клена, Миколи Зерова, письменників Анастасії Лисивець та Наталки Білоцерківець.

Провідний бібліотекар відділу обслуговування Баришівської центральної бібліотеки для дорослих Світлана Захарченко у 2020 році найперша познайомилася з переліком, запропопонованої літератури та здійснила відбір книг, які потрібні читачам нашої бібліотеки. Вона провела бібліографічний огляд новинок. Видання різноманітні за темами та жанрами, тож кожен читач зможе підібрати для себе щось цікаве та корисне. Незабутні враження отримають читачі, перегорнувши сторінки  книг: Ліни Костенко, Василя Шкляра, Андрія Кокотюхи, Володимира Лиса, Андрія Куркова, Оксани Забужко, Ірен Роздобудько, Мирослава Дочинця,  Софії Андрухович та інших.

Своїми думками про важливість читання, любові до книги поділилася Надія Слухай.  Вона зазначила, що «для  мене бібліотека – це  справжній рай, запах книг,  джерело мудрості, пригод, зустріч з прочитаними старими друзями і знахідка нових». Ніхто з присутніх не залишився байдужим і вибрав книги, які припали до душі.

Отже, запрошуємо відвідати Баришівську бібліотеку для дорослих, ознайомитися з новинками та обрати книги, які стануть вам до вподоби!

Сподіваємось, що ви прочитаєте книги і поділитесь своїми враженнями від прочитаного.

Завідувач методично-бібліографічним відділом

Баришівської ЦБС

Наталія Лавріненко