Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

12 березня в Бородянській центральній бібліотеці було проведено патріотичну годину «Ті, що першими стали на захист України»

 

Матеріал поданий без змін

 

Ті, що першими стали на захист України

(з досвіду роботи Бородянської центральної бібліотеки)

 

14 березня Україна відзначає День добровольця. Це свято людей, які за покликом серця першими стали на захист рідної Батьківщини під час російського наступу у 2014 році.

З цієї нагоди 12 березня в Бородянській центральній бібліотеці було проведено патріотичну годину «Ті, що першими стали на захист України». На заході учні 9 класу Бородянського академічного ліцею дізналися про те, як сім років тому 500 бійців-добровольців Самооборони Майдану прибули на полігон у Нових Петрівцях  для формування першого добровольчого батальйону. Потім до них приєдналися ще тисячі людей, які після навчальних  тренувань, вирушили на Донбас. Вони усвідомлено взяли до рук зброю та вступили у нерівний бій із російськими окупантами.  

Одним із них був мешканець Бородянки Віктор Колесніков (позивний «Призрак»), який з початку війни, не вагаючись, вступив до лав добровольчого  підрозділу, а згодом став бійцем батальйону «Київська Русь». Про це розповіла аудиторії заходу Катерина Сидоренко, завідуюча відділом обслуговування ЦБ та  представила фото і відео воєнних подій 2014-15 р.р. із власного архіву Віктора. Особисто бути присутнім на заході В. Колесніков не зміг, але передані ним  матеріали наочно засвідчили про силу духу і переконань бійців, котрі пліч-о-пліч мужньо відстоювали територіальну цілісність нашої країни.

Не секрет, що саме трагічні події надихають людей творити. Війна, що розгорнулася на Сході нашої країни, сьогодні постає в картинах, книгах, поезії.

Неабияк зворушила юних і дорослих відвідувачів учениця 11-А класу Бородянського академічного ліцею Поліна Лучко, котра прочитала власні вірші про війну, в якій  Україна протистоїть російському агресору. У чуттєвих рядках її поезій героїзм бійців,  біль і смуток матерів та  дружин, радість і сподівання дітей на повернення батьків,  надія та віра  в перемогу українських воїнів.  

Наприкінці, хвилиною мовчання було вшановано пам’ять воїнів, які віддали свої життя за незалежність та територіальну цілісність нашої держави.

Пам’ятаймо кожного, хто віддав своє життя за Україну!

Дякуймо кожному, хто став на її захист!

Валентина Вашуленко,

директор Бородянської центральної бібліотеки