Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

«Доля осяяна талантом»

 

Матеріал поданий без змін

 

Нехай слово Кобзаря, світить ясно як зоря!

(З досвіду роботи Баришівської ЦБС відділу культури та туризму Баришівської селищної ради Київської області)

 

Кобзарю!

Знов

до тебе я приходжу,

бо ти для мене совість і закон.

Л.Костенко

 

Початок весни для шанувальників літературної спадщини Великого Кобзаря – це можливість щоразу по-новому осмислити його поетичні та прозові твори, краще осягнути минуле, зрозуміти сучасне й себе в ньому.

Кобзаря вважають українським Пророком, чиє поетичне слово було актуальним у ХІХ столітті, і не менш значиме сьогодні. Кожен українець пам’ятає його слова, в кожному живе його дух і кожен бачить у ньому щось своє.

В бібліотеках Баришівської ЦБС відділу культури та туризму Баришівської селищної  ради  оформлені книжково-ілюстративні виставки та викладки літератури  «Доля  осяяна  талантом»,  «Співець народної долі», «Кобзар  у моєму домі», проведені бібліографічні огляди та перегляди літератури.

В Баришівській бібліотеці для дітей проведена літературно-поетична подорож «Історична мудрість Великого Кобзаря» та   засідання  клубу «Інтек»,   на якому присутні взяли участь у   вікторині «Що я знаю про  Т.Г. Шевченка?».

В бібліотеці-філіалі с. Морозівка пройшла літературна година «Шляхами великої долі».

Літературну годину  «Тарас Шевченко – художник слова і пензля»  провела   бібліотекар  бібліотеки –філіалу  с. Лук’янівка В.В.Берещенко

В 1-му етапі Всеукраїнського огляду-конкурсу читців, присвяченого пам‘яті Т.Г.Шевченка  «Живи Кобзарю в пам’яті  людській» взяли участь читачі  Баришівської центральної бібліотеки для дорослих, бібліотек-філіалів сіл Бзів, Волошинівка, Веселинівка, Коржі, Паришків, Перемога, Селичівка.  1 місце у віковій категорії 12-17 років отримала Альбіна Крамаренко (с. Коржі), 3 місце – Ірина Кушнір (с. Волошинівка), Гран-прі – Яхно Олена (с. Веселинівка). Всі учасники нагороджені дипломами відділу культури та туризму Баришівської селищної ради за участь у конкурсі.

Шевченківські читання «Слово Кобзаря  устами нащадків» проведені в Баришівській центральній бібліотеці для дорослих, бібліотеках-філіалах сіл Бзів, Волошинівка, Веселинівка, Коржі, Паришків, Перемога, Поділля, Рудницьке, Сезенків, Селичівка.

Зав. методично-бібліографічним відділом

Баришівської ЦБС

Наталія Лавріненко