Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

В бібліотеках Бородянської ОТГ Шевченківські дні розпочалися відеопрезентаціями книг та матеріалів, розміщених на сторінках і в групах в соціальній мережі Фейсбук

 

Матеріал поданий без змін

 

Єднання Шевченковим словом

(з досвіду роботи бібліотек Бородянської ОТГ)

 

Початок весни для шанувальників літературної спадщини Великого Кобзаря – це можливість щоразу по-новому осмислити його поетичні та прозові твори, краще осягнути минуле, зрозуміти сучасне. В бібліотеках Бородянської ОТГ Шевченківські дні розпочалися відеопрезентаціями книг та матеріалів, розміщених на сторінках і в групах в соціальній мережі Фейсбук.  

9 березня, в день народження Т. Г. Шевченка, відбулися поетичні читання «Слово Кобзаря вустами нащадків» в  Новобудській сільській бібліотеці, куди завітали діти і дорослі. Спеціально для цього було облаштовано імпровізовану сцену, де юні читачі з великим піднесенням декламували вірші з поетичного спадку  Т. Г. Шевченка. В приміщенні бібліотеки читалися  «І мертвим і живим», «І золотої й дорогої», «Зацвіла в долині червона калина»,  «Село», «Зоре моя вечірняя».., лунали пісні на його геніальні слова у виконанні місцевого фольклорного колективу.  Це було справжнє свято для односельців, яких об’єднало мужнє й пристрасне Шевченкове слово. 

До вшанування пам'яті Великого Кобзаря цього дня долучилися в Мирчанській сільській бібліотеці, де було проведено літературно-біографічну годину «Тарас Шевченко – геніальний поет і мислитель». Людмила Верещинська, завідуюча книгозбірні ознайомила читачів-учнів 6-7 класів з відомими і невідомими фактами життя і творчості українського поета, письменника, художника, мислителя. Також присутніми було переглянуто книги з фонду бібліотеки.

У форматі літературної замальовки відбулося знайомство з поетичним доробком Т. Шевченка у фойє Палацу культури. Для учнів 7 класу Бородянського академічного ліцею представили її (на запрошення Бородянської дитячої бібліотеки) читці Поліна Лучко та Ангеліна Драпей, переможці Конкурсу читців «Ми чуємо тебе, Кобзарю, крізь століття», котрий відбувся наприкінці лютого. 

Українці шанують і поважають творчу спадщину Т. Шевченка, тому й безсмертна сила його могутнього таланту. Його пророче, гостре й мужнє слово вагоме й нині!

Валентина Вашуленко

директор Центральної бібліотеки

Бородянської ОТГ