Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

Проведено літературно-поетичне свято «На шлях я вийшла ранньою весною"

 

Матеріал поданий без змін

 

«На шлях я вийшла ранньою весною»

 

(з досвіду роботи КЗ "Публічна бібліотека" Бучанського району Київської області)

 

25 лютого 2021 року українській поетесі, прозаїку, драматургу, публіцисту, перекладачці, культурно-громадській діячці Лесі Українці (Ларисі Петрівні Косач) виповнилося 150 років від дня народження. 

Ніжна, але сильна духом, пройнята прометеївським вогнем любові до людей, Леся Українка – неперевершений поет боротьби, поет-патріот. Її твори надихають, додають сил та впевненості. З нагоди дня народження письменниці Лесі Українки у нашій бібліотеці було проведено літературно-поетичне свято «На шлях я вийшла ранньою весною» на якому були присутні учні 10 класів шкіл міста. Працівники бібліотеки розповіли про життя і творчість видатної поетеси. Виразно прозвучали поезії у виконанні читачів-учнів та працівників бібліотеки. Потім всі присутні переглянули документальий фільм «Леся Українка» про відомі та невідомі факти з життя поетеси. Також усі присутні ознайомилися з виставкою-персоналією "Нехай мої струни лунають»". 

На зустрічі були презентовані нові книги про Лесю Українку, які отримала наша бібліотека в рамках Державної Програми поповнення бібліотечних фондів від Українського інституту книги.

Кандидат філологічних наук, вчитель української мови та літератури  Вишнівського академічного ліцею «Основа» Коломієць Олена Вікторівна розповіла про своє ставлення до великої постаті Лесі Українки.

25 лютого відбулося засідання клубу «Вишнівська осінь». Члени клубу також долучилися до читання творів Лесі Українки. Звучала як поезія самої поетеси так і твори присвячені лесі Українці.

Вогонь пісень Лесі Українки палає уже понад століття. Це незгасимий вогонь таланту, справжнього, від Бога. Донька Прометея, як назвали її люди, несла їм вогонь своїх поезій, цю іскру Божу за життя і несе зараз, устами нашими, її потомків. Хай звучить слово Лесі і слово про Лесю як шана наша пам’яті її великій.

 

https://www.facebook.com/page/255244941788181/search/?q=%D0%BD%D0%B0%20%D1%88%D0%BB%D1%8F%D1%85%20%D1%8F%20%D0%B2%D0%B8%D0%B9%D1%88%D0%BB%D0%B0%20%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%BD%D1%8C%D0%BE%D1%8E%20%D0%B2%D0%B5%D1%81%D0%BD%D0%BE%D1%8E