Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

В Баришівській бібліотеці для дітей відбулася літературно-поетична подорож «Історична мудрість Великого Кобзаря»

 

Матеріал поданий без змін

 

Своє життя він присвятив народу

(З досвіду роботи Баришівської ЦБС відділу культури та туризму Баришівської селищної ради Київської області)

Живи, поете, в бронзі і в граніті,

Живи, поете, в пам’яті людській,

Живи в піснях, живи у «Заповіті»,

У слові праведнім, у славі віковій!

Л. Дмитренко

Серед тих визначних діячів, чиї серця, помисли, талант спрямовані на служіння народові, чия душа сповнена високої любові до батьківщини, Шевченко по праву займає почесне місце, бо з таким вогнем у душі захищав свободу і незалежність вітчизни, честь і гідність народу. Безсмертне ім’я людини, що віддала своє життя у боротьбі за свободу українського народу. Своєю творчістю поет відкрив нову епоху в українській літературі, створив чудові зразки поезії. Натхненні поетичні твори Тараса Шевченка – неоціненний скарб світової літератури. 

Кожного року в березні місяці українці вшановують пам'ять видатного Кобзаря, патріота України, великого її сина – Т. Г. Шевченка.   

З метою вшанування пам’яті Т. Г. Шевченка, популяризації його творчості, залучення дітей до вивчення рідної мови,  2 березня 2021 року  в Баришівській бібліотеці для дітей Баришівської ЦБС відділу культури та туризму Баришівської селищної ради  відбулася літературно-поетична подорож «Історична мудрість Великого Кобзаря», на яку завітали читачі-учні 7-А класу Баришівського НВК, класний керівник Н.В.Грицун та бібліотекар М.М.Милашич. Діти ознайомилися з життям і творчою спадщиною Тараса Шевченка та переглянули відеоролик «Біографія Шевченка». Потім  провідний бібліотекар Л.І.Германчук розповіла про перебування поета на Київщині, зокрема: в Баришівці, Березані, Броварах, Яготині, Переяславі, с. Сулимівка і с. Селичівка.

Діти познайомились з  творами Тараса Григоровича написаними в різні роки: в кріпацтві, на засланні в степах Казахстану, в Петербурзі. 

Продовженням подорожі було засідання інтелектуального клубу «ІнтеК», на якому діти взяли участь у вікторині «Що я знаю про Шевченка».

Доповнила захід тематична виставка одного автора «Відкриваю Шевченка», на якій представлені книги, альбоми, присвячені життю та творчій діяльності поета.

В кожному слові нашого незабутнього Кобзаря – весь зміст його нелегкого, але яскравого життя. Любити свою Україну, свій народ, всім своїм життям приносити користь людям – такий приклад залишив Тарас Шевченко всім наступним поколінням українців.

 

Ольга Биба

зав. Баришівською бібліотекою для дітей

Баришівської ЦБС  відділу культури та туризму 

Баришівської селищної ради