Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

До Таращанської бібліотеки для дітей завітали маленькі читачі на літературно-поетичну вітальню

 

Матеріал поданий без змін

 

150 років від дня народження славетної доньки нашого народу – Лесі Українки

(з досвіду роботи КЗ ТМР «Таращанська ЦБС»)

 

Сьогодні, 25 лютого українська спільнота відзначає 150 років від дня народження славетної доньки нашого народу – Лесі Українки.

Велику спадщину залишила нам поетеса: це і переклади, і поезія, і драматичні твори, найкоштовнішою перлиною яких є драма «Лісова пісня». Її твори перекладені багатьма мовами світу, її творчість увійшла у безсмертя.

У бібліотечних закладах Таращанської ЦБС протягом місяця відбулася ціла низка заходів приурочених цій даті. Зокрема, на пункті видачі для юнацтва, працівники центральної бібліотеки провели ювілейну годину «Блакитна троянда поетичного слова», доповненням до якої стала книжкова викладка-знайомство «Зорій довіку поміж нас». 

Центральні бібліотеки та всі філії ЦБС долучилися до Обласного читацького online бібліомарафону «Благословенне слово, що гартує!». Кожен з 55  фахівців та користувачів книгозбірень Таращанщини, хто взяв участь у флешмобі по-новому відкрив для себе Лесину поезію.

Ювілейна  поетична вітальня  «Її вірші, як перла многоцінні, як дивний скарб серед земних століть», яка відбулася сьогодні в читальній залі Таращанської центральної бібліотеки,  стала своєрідним підсумком цієї роботи. У залі звучало мудре, правдиве, чуйне, сильне і палке, добре і ніжне  поетичне слова Лесі Українки.

До  Таращанської бібліотеки для дітей завітали маленькі читачі на літературно-поетичну вітальню  «Живе, в казках, поемах і віршах, Лесина замріяна душа». 

Бібліотечні працівники підготували книжково-ілюстративну виставку «Нехай мої струни лунають, нехай мої співи літають» та змістовну розповідь про життя і творчість  Лесі Українки, яка супроводжувалась слайд-презентацією «Чистий промінь Лесиного слова» і віршами поетеси. Сабіна Шабатин та  Надійка Легеза прочитали вірш «Давня Весна».

 

 

О.Ратушна,

директор КЗ ТМР «Таращанська ЦБС»