Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

День інформації «Благословенне слово, що гартує!»

 

Матеріал поданий без змін

 

До 150-річчя від дня народження Лесі Українки.

 

Леся Українка – окраса і гордість української нації.

 

(Із досвіду роботи КЗ БМР Білоцерківська міська ЦБС ім. П.Красножона)

 

Дочка Прометея. Одержима. Волинська Мавка… Все це про незабутню геніальну поетку і драматургиню, талановиту прозаїчку та перекладачку, публіцистку і педагогиню, поліглотку, громадську діячку Ларису Петрівну Косач. Леся Українка – так нам ближче і рідніше, адже вона наша, всенародна улюблениця. Її твори читають, її життям захоплюються.

В переддень 150-річчя від дня народження Співачки Досвітніх Вогнів у бібліотеці-філії №10 КЗ БМР Білоцерківська міська ЦБС ім. П.Красножона був проведений День інформації «Благословенне слово, що гартує!».

До бібліотеки цього дня йшли і дорослі відвідувачі, і учні різного віку БЗШ №5.

Відкрити для себе Лесю Українку, познайомитися з її творчістю, особистим життям читачі могли за допомогою матеріалів виставки-персоналії «Ти світи, наша зоре…» та  викладки літератури «Славна дочка України».

В цей день була проведена низка заходів.

Увазі маленьких читачів (2-В клас) бібліотекарі запропонували літературне знайомство «Леся Українка – славна донька України» та голосні читання віршів з книги «Леся Українка дітям». Третьокласники (3-А та 3-Б класи), які вже знайомі з творчістю поетеси, взяли участь у бесіді-діалозі «Що ми знаємо про Лесю Українку» та розгадали літературний кросворд «Леся Українка дітям». А ще діти дуже гарно читали вірші поетеси.

Інформаційно-конкурсна програма «Я служила Україні» була запропонована читачам-семикласникам (7-Б кл). Ознайомившись з життєвим шляхом поетеси та її творчим доробком семикласники взяли активну участь у літературній грі «Лауреати премії імені Лесі Українки».

Користувачі юнацького віку (10–А кл.) після інформини «Леся Українка. Про що не розповів підручник» мали змогу перевірити свої знання, відповівши на запитання експрес-вікторини «Що я знаю про Лесю Українку». Показали свої знання десятикласники і під час інтелектуального турніру «Чарівне царство книг».

Для дорослих користувачів бібліотекарка Альона Сушкевич підготувала літературний портрет «Не така, як всі» про невідомі сторінки з життя славетної українки.

Спадщина Лесі Українки – це багатюще джерело краси і творчого духу, з якого нам ще черпати і черпати наснагу для життя і праці. Шануймо своїх!

 

Ганна Нагорна,

зав. бібліотекою-філією №10 КЗ БМР Білоцерківська

міська ЦБС ім. П.Красножона, Київська обл.