Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

У приміщенні Переяславської публічної бібліотеки було організовано і проведено Літературний портрет«Обернися в легенду»

 

Матеріал поданий без змін

 

До 150 - річчя від дня народження Лесі Українки.

(з досвіду роботи Переяславської публічної бібліотеки)

 

Українська земля народила багатьох письменників і поетів, які не тільки збагатили, а й уславили її серед інших літератур світу. 

Одне з найвеличніших імен серед них - ім'я Лесі Українки. Мабуть, немає ні одного українця, хто б не знав це ім'я.

25 лютого 2021 року виповнюється 150 років з Дня народження Лесі Українки. У приміщенні Переяславської публічної бібліотеки відділом по роботі з дітьми було організовано і проведено Літературний портрет«Обернися в легенду».

До заходу було залучено учнів 10 класу ЗОШ I-III ст. № 2 (вчитель Макаренко Т.М.) та музичний ансамбль «Дівчата з України»(вчитель Брик В.А.). Культурно-освітній захід супроводжувався читанням віршів та виконанням пісень. 

Бібліотекарі розповіли про життєвий та творчий шлях поетеси, згадали всі літературні жанри, в яких писала Леся Українка. Більш детально зупинилися на особистому житті письменниці.

До уваги учнів був представлений книжковий перегляд-інсталяція «Обернися в легенду», присвячений 150-річчю від дня народження Лесі Українки в народному стилі. 

По закінченню заходу начальник відділу культури і туризму Переяславської міської ради Анна Скляренко закликала дітей любити, поважати та бути гордими за свій рідний край, як це робила славетна Леся Українка.