Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

«Ти себе Українкою звала»

 

Матеріал поданий без змін

 

ДОЧКА УКРАЇНИ – ЛЕСЯ УКРАЇНКА

(з досвіду роботи Обухівської центральної міської бібліотеки)

Однією з центральних постатей в історії національної культури України є постать Лесі Українки.  Геніальна письменниця, перекладачка, фольклористка, культурна діячка, яка своєю творчістю і перекладацькою діяльністю органічно вивела українську мову і культуру в загальний  цивілізаційний контекст людства.

В цьому році ми відзначаємо 150-літній ювілей Лесі Українки. До цієї дати в Обухівській центральній міській бібліотеці для дорослих  пройшло ряд заходів, серед яких – проведено літературний вечір «Дочка України – Леся Українка». На цьому заході були присутні учні Академічного ліцею №1 та читачі бібліотеки. Учениця цього ж ліцею  Живова Олександра в ході вечора продекламувала вірш Л.Українки «Надія», а Верхова Аріна  прочитала свій власний вірш – присвяту Лесі Українці. З цікавістю слухали учні виступи бібліотекарів про життя і творчість відомої письменниці. А в читальному залі бібліотеки оформлено книжкову виставку – портрет «Ти себе Українкою звала», біля  якої  проводяться огляди  та інформаційні бесіди.

Ім’я нашої поетеси – серед імен славетних митців світу, геніальні її твори служать людству, водночас славлячи Україну, і в у всьому цьому – її геніальних творах, її творчому й  життєвому подвигу – могутність і вічність Лесі Українки, як людини, поета і борця.

 

Л.Храпач ,

зав. Обухівською центральною 

міською бібліотекою для дорослих