Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

В Обухівській центральній міській бібліотеці для дорослих відбулася година – реквієм « І в пам’яті і в серці»

 

Матеріал поданий без змін

 

І В ПАМ’ЯТІ  І  В  СЕРЦІ

(з досвіду роботи Обухівської центральної міської бібліотеки)

 

20 лютого в Україні відзначають День героїв Небесної Сотні – на знак вшанування відваги, сили духу і стійкості громадян, які загинули у Києві на Майдані, вулицях Грушевського та Інститутській. Які віддали своє життя під час Революції Гідності, захищаючи ідеали демократії, відстоюючи права і свободи людини, європейське майбутнє України.

Напередодні цієї дати в Обухівській центральній міській бібліотеці для дорослих відбулася година – реквієм « І в пам’яті і в серці», на яку були запрошені старшокласники Академічного ліцею №1 ім. А.Малишка, читачі бібліотеки, та працівники культури.

В заході взяла участь дружина Героя Небесної  Сотні  Володимира Чаплінського – Світлана Чаплінська, яка в усьому завжди підтримувала свого чоловіка та неодноразово  відвідувала Майдан. Вона розповіла про те,  як розпочинався Майдан, який патріотичний настрій був у людей, і що її чоловік після розгону і побиття студентів  не міг осторонь спостерігати за тими подіями, і з перших днів  уже був на Майдані.

Світлана Анатолівна представила учням особисті речі Володимира, з якими він був на Майдані, побажала учням так любити свою Україну, як любив її Володимир. 

Хвилюючі кадри хроніки повернули всіх присутніх в читальному залі бібліотеки у той 2014-й рік, коли  силовики розстрілювали беззбройних протестувальників з автоматичної зброї і снайперських гвинтівок. За три дні загинуло близько сотні протестувальників. Їх назвали Небесною Сотнею.

Працівники бібліотеки до цієї дати оформили виставку – пам’ять «Їх серця б’ються на небесах» 

Наші Герої своїм особистим прикладом показали всьому світу здатність відстоювати свій вибір. Український народ  подав історичний приклад того, як солідарність, братерство і взаємоповага між сотнями тисяч людей згуртовує їх довкола спільної мети. Ми спроможні на захист своєї свободи і незалежності.

Захід пройшов в атмосфері патріотизму та болю за тими, хто не вагаючись, віддав своє життя за вільну, демократичну, правову державу. Година  - реквієм викликала щирі патріотичні почуття в учасників. 

Герої не вмирають!  Слава Україні! Героям Слава!

 

Л.Храпач

зав. Обухівською центральною 

міською бібліотекою для дорослих