Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

До Дня вшанування пам'яті Героїв Небесної Сотні

До Дня вшанування пам'яті Героїв Небесної Сотні
(З досвіду роботи Дівичківської ОТГ)


20 лютого День Героїв Небесної Сотні - пам'ятний день, що відзначається в Україні на вшанування подвигу учасників Революції гідності та увічнення пам'яті Героїв Небесної Сотні, а також з метою увічнення великої людської, громадянської і національної відваги та самовідданості, патріотизму, сили духу і незламності громадян, завдяки яким змінено хід історії нашої держави, з метою гідного вшанування подвигу Героїв Небесної Сотні, які віддали своє життя під час Революції гідності (листопад 2013 року-лютий 2014 року).

Найбільш жорстоке протистояння відбулося між загонами спецпідрозділу "Беркут" і патріотами країни 18-20 лютого 2014 року на вулиці Інституцькій міста Києва. Своє життя віддали найкращі представники нації, більшість яких - молоді, ті хто починав лише жити. Відтоді загиблих учасників акції протесту стали називати Небесна сотня.

У бібліотеці села Дівички діє перегляд літератури "Небесна сотня у вирій полетіла...", у якій описані сумні події які відбувалися у центрі столиці під час мирної акції яка переросла у справжнє кровопролиття.

Підготувала завідувач
бібліотеки села Дівички
Сергієнко Н.О.