Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

«Подаруй бібліотеці книгу»

 

Матеріал поданий без змін

 

Міжнародний день дарування книг у білоцерківських бібліотеках

 

(Із досвіду роботи КЗ БМР Білоцерківська міська ЦБС ім. П.Красножона )

 

14 лютого у всьому світі відзначається Міжнародний день дарування книг. Звичайно, білоцерківські бібліотекарі ніколи не залишаються осторонь цього свята. Тому напередодні у книгозбірнях КЗ БМР Білоцерківська міська ЦБС ім. П.Красножона  оголосили акції «Бібліотеці з любов’ю» (ф.10), «Подаруй книгу з любов’ю» (ф.9), «Подаруй бібліотеці книгу» (ф.6), «Дарунок – книга» (ф.1).

Небайдужі та активні читачі залюбки дарували бібліотекам свою любов з нагоди Дня дарування книг, приносячи книги, які вони вже прочитали і вирішили поділитися з іншими читачами, чи навіть дарували новенькі книжечки. Наприклад, Софійка Липова принесла книги про Лолу Ізабель Абеді та багато інших; сім’я Прокопенків теж не оминула цей день, тож прочитані Мирославчиком та Міланкою книги знайшли своє місце на книжковій полиці «Читати це круто!». До акції долучилася і казкарка Марія Солтис-Смирнова, яка подарувала крутелезні книжечки для читачів бібліотеки! Читати їх одне задоволення! 

Приємно було отримати дарунки від Ірини Бабич – людини, закоханої в книги. Пані Ірина збільшила фонд бібліотеки на 20 книг, які залюбки читатимуть користувачі філії. 

До акції «Подаруй книгу з любов’ю» долучилися і Валентина Зикова, Губарєв Максим, Людмила Сапрун, Віра Печонкіна, Соня Гіптенко, які подарували багато цікавих та корисних книг.

Не забувають про свято дарування книг і письменники. Наприклад, сім’я письменників Галини та Анатолія Гая завітали до бібліотеки з дуже цінним подарунком – книгами своєї талановитої донечки Олесі Гай-Курило.

Справжнім сюрпризом для працівників Білоцерківської міської централізованої бібліотечної системи ім. П.Красножона стали 72 екземпляри книги «Крихітка та її блискавичні мрії» молодої української письменниці Марії Брильової, які надіслала поштою родина Брильових.

 

Олександра Нагорна

гол. бібліограф відділу методичної та 

бібліографічної роботи КЗ БМР 

Білоцерківська міська ЦБС

ім. П.Красножона Київська обл.