Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

У бібліотеці села Дівички діє перегляд літератури «Дебальцеве. Пам`ять загиблих. Пам`ять живих»

 

Матеріал поданий без змін

 

«Дебальцеве. Пам`ять загиблих. Пам`ять живих».

 

(з досвіду роботи бібліотеки с. Дівички Дівичківської ОТГ Київської області)

 

У ці лютневі дні виповнюється шість років з дня виходу сил АТО з Дебальцевого Донецької області, коли з запеклими боями українські військові  залишили позиції на Дебальцевському плацдармі і відійшли на нові рубежі оборони на північний захід від міста. На жаль, зробити це вдалося далеко не всім.

За даними Міноборони, під час бойових дій в районі Дебальцеве з 15 січня по 18 лютого 2015 року загинуло 110 військовослужбовців, 270 були поранені, 7 взяті в полон і 18 зникли безвісти. Після тривалої оборони Дебальцевого, 20 лютого 2015 р., українські військові повністю вийшли з міста (за інформацією УНІАН).

Місто, що є великим залізничним вузлом, мало стратегічне значення. Криваві бої за нього стали одним з поворотних етапів російсько-української війни.

Імена Героїв назавжди закарбувались у пам’яті нашого народу.

Вони назавжди залишаться у нашій пам’яті, у наших серцях. Назавжди залишаться взірцем виконання військового і громадянського обов’язку, будуть прикладом для наших нащадків і молодшого покоління.

Вічна пам’ять та слава полеглим українським захисникам Дебальцевого!

У бібліотеці села Дівички діє перегляд літератури «Дебальцеве. Пам`ять загиблих. Пам`ять живих», де представлено літературу у якій зібрана інформація про бойові дії в районі Дебальцеве , а також до уваги відвідувачів представлені фотоальбоми.

Підотувала завідуюча

бібліотеки села Дівички 

Сергієнко Н.О.