Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

В Обухівській центральній бібліотеці для дорослих влаштовано виставку – хроніку «Україна суверенна: від витоків до сьогодення»

 

Матеріал поданий без змін

 

ВЕЛИКИЙ  ДЕНЬ  ЄДНАННЯ

 

(з досвіду роботи Обухівської центральної бібліотеки)

 

В історії становлення незалежності і соборності України,  особливе місце займає день 22 січня 1919 року, коли Директорія Української Народної Республіки проголосила Злуку всіх українських земель в єдину Українську державу. Так трапилося, що протягом багатьох століть історичного розвитку Україна не мала своєї державності та єдиної території. Українські землі в різні періоди належали багатьом державам. Революційні події 1917—1918 років привели до проголошення двох республік — УНР і ЗУНР.

У тяжкій і тривалій боротьбі за національне визволення, утвердження власної державності наш народ не раз переживав як гіркі, так і радісні події. Одна з таких сторінок нашого минулого – боротьба українського народу за соборність своїх земель.

Соборність Української держави – одвічна мрія, яку плекав народ протягом усієї історії боротьби за незалежну Україну.

Та реалiзувалася ця мрiя внаслiдок української революцiї 1917-1921 рокiв, пiд час якої з великою силою розкрилися свободолюбство i нацiональний дух українського народу.

З метою вшанування традицій боротьби за незалежність і соборність України, військової доблесті захисників рідної землі, в Обухівській центральній бібліотеці для дорослих  влаштовано  виставку – хроніку «Україна суверенна: від витоків до сьогодення». Біля виставки проводяться огляди літератури та бесіди.

Ми віримо, що територіальна цілісність України, скріплена кров’ю мільйонів незламних борців, навіки залишатиметься непорушною. Маємо бути свідомі того, що лише в єдності дій та соборності душ можемо досягти величної мети – побудови економічно й духовно багатої, вільної й демократичної України, якою пишатимуться наші нащадки.