Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

Велич Різдва Христового - з досвіду роботи Публічної бібліотеки с. Єрківці Дівичківської ОТГ Київської області.

 Матеріал поданий без змін

Велич Різдва Христового

(З досвіду роботи Публічної бібліотеки с. Єрківці Дівичківської ОТГ Київської області)

 

За сім з половиною кілометрів на південь від Єрусалима в маленькому містечку Віфліємі майже дві тисячі років тому Діва Марія «породила Первенця Сина, і Його сповила, і до ясел поклала Його, бо в заїзді місця не стало для них» (Луки, 2.7). Чоловік Марії – Йосиф назвав хлопчика Ієшуа (грецька форма імені Ісус), що давньоєврейською означало «Спаситель». Бо ще задовго до появи дитини на світ сповіщав Йосифу ангел небесний: «І вродить вона сина, ти ж даси йому ймення Ісус, бо спасе він своїх від їхніх гріхів» (Матвія, І, 21).

Богонемовля ще тихо спало собі на сіні в яслах убогого вертепу – печери для утримання худоби, а весь навколишній світ уже змінився. Нова яскрава зірка з’явилася на небі й повела трьох мудреців із Сходу до Ісуса. Ангел зійшов на поля віфлеємські, і зачудовані просвітили серця людські, і була в цю мить радість на небі, «і на землі мир, у людях добра воля!» (Луки, 2.14).  

Так оповідає про народження Ісуса Христа Біблія. Із найдавніших часів у  пам’ять про цю подію 7 січня святкують православні християни Різдво Христове.

Публічна бібліотека села Єрківці вітає з Новорічно-Різдвяними святами та запрошує до перегляду книжкової виставки «Велич Різдва Христового», де представлена духовна та художня література по даній темі, колядки, щедрівки та інші твори  про звичаї та традиції українського народу у зимові свята.

Ольга Шульга,

директор Публічної бібліотеки с. Єрківці 

Дівичківської ОТГ Київської області