Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

Баришівська ЦБС – фіналіст конкурсу «Книга – громаді» - з досвіду роботи Баришівської ЦБС відділу культури та туризму Баришівської селищної ради Київської області.

 Матеріал поданий без змін

Баришівська ЦБС – фіналіст конкурсу «Книга – громаді»

(З досвіду роботи Баришівської ЦБС відділу культури та туризму Баришівської селищної ради Київської області)

 

Баришівська ЦБС відділу культури та туризму Баришівської селищної ради взяла участь у конкурсі «Книга – громаді», який був організований  ресурсним центром  ГУРТ: Портал суспільно активних громадян, Фундацією Дарини Жолдак та Асоціацією об'єднаних територіальних громад. Для участі в конкурсі був написаний «Рецепт успіху бібліотек Баришівської ОТГ», де ми розповіли про роботу бібліотек Баришівської ЦБС, соціальне партнерство, наші успіхи 2020 року. 

Приємно зазначити, що серед  50 фіналістів з різних куточків України і наша Баришівська ЦБС. Директор Баришівської ЦБС відділу культури та туризму Баришівської селищної ради Г. В. Пацаловська та завідувач відділу комплектування та обробки літератури Н. Б. Дунайчик у відділенні «Нової пошти» в нагороду за участь у конкурсі отримали посилку книг від Фундації Дарини Жолдак.  Книги будуть розподілені між бібліотеками системи. Серед книг практичні посібники для громади, які видані Ресурсним центром ГУРТ, українська та світова література, дитячі книги. Хочеться зазначити, що читачі Баришівської центральної бібліотеки для дорослих тепер матимуть змогу познайомитися з книгою Вахтанга Кіпіані «Справа Василя Стуса», яка серед подарованих книг.

Книга на 90% складається з архівних документів. 

Правда про кримінальну справу, життя і смерть Василя Стуса. У ній зібрано архівні документи з кримінальної справи Василя Стуса, покази свідків, листи поета з тюрми, спогади його рідних та друзів. Ознайомившись із наведеними матеріалами, читачі дізнаються про невідомі факти щодо життя, ув’язнення та загибелі Стуса, які досі охороняли під грифом «Секретно». 

Ми вдячні Фундації Дарини Жолдак, яка вже сім років працює над оновленням бібліотечних фондів сільських бібліотек України. В 2020 році в рамках проєкту «100000 книг для сільських бібліотек» всі бібліотеки  нашої ЦБС вже отримали  чудові інтерактивні казки Шарля Перро від Фундації Дарини Жолдак.

У вересні 2020 року Баришівська бібліотека для дітей та бібліотеки-філіали Баришівської ЦБС провели презентації цих книг, де познайомили маленьких читачів своїх бібліотек з чудовими, сучасними виданнями.

В листопаді-грудні 2020 року бібліотечні працівники Баришівської ЦБС беруть участь у онлайн- навчанні, яке організоване Фундацією Дарини Жолдак в партнерстві з Управлінням культури та охорони культурної спадщини Черкаської ОДА і Благодійною організацією «Благодійний фонд «МХП-Громаді» в рамках проєкту «Чотири простори бібліотеки». Кожна зустріч це нове знайомство, нові знання, які можна використати в роботі для покращення діяльності бібліотек  в сучасних умовах.

Лавріненко Н. І.,

pав. методично-бібліографічним відділом

Баришівської ЦБС Київської області