Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

Зима прийшла – свята привела - з досвіду роботи Таращанської ЦБС Київської області.

 Матеріал поданий без змін

Зима прийшла – свята привела

(З досвіду роботи Таращанської ЦБС Київської області)

 

Зима – найхолодніша пора року, проте вона також і дуже цікава та весела. Коли, як не зимою можна покататися на санчатах, ковзанах, зліпити снігову бабу, погратися в сніжки. Саме на цей час припадає найбільша кількість свят, тому вона дарує нам багато краси та веселощів. Але прохолодні дні не завадили нашим читачам прийти до бібліотеки. Так на гостину до Таращанської бібліотеки для дітей 17 грудня завітали учні 3 та 4 класів школи №3. Як завджи їх радо зустріли бібліотечні працівники. Цього разу вони стали учасниками народознавчого серпантину. Світлана Миколаївна Фещенко дуже цікаво розповіла про зимові свята, адже саме зимою ми святкуємо цілу низку веселих свят. Діти з великим задоволенням відгадували загадки, відповідали на запитання вікторини. Наша зустріч відбулася напердодні найулюбленішого всята всіх дітей – Дня Святого Миколая, якому дітки люблять писати листи. Наші читайлики теж написали листи та відвідали резиденцію Миколая. Миколай уважно вислухав діток, пригостив їх цукерками. Всі бажаючі пофотографувалися на згадку про цікаво проведений час та взяли книжечки прочитати вдома, адже скоро канікули. 

Про день Святого Миколая багато дізналися маленькі читайлики, учні 3-х класів академічного ліцею «Ерудит», які прийшли до Таращанської бібліотеки для дітей 18 грудня на народознавчий етюд «Зими святкові обереги». Діти розповіли про гарні справи, які вони робили протягом року. А тому кожен з них має надію, що Святий Миколай принесе їм подаруночки. Вони також відвідали резиденцію Миколая та пофотографувалися.

21 грудня до Таращанської бібліотеки для дітей завітали маленькі читайлики, учні 2-го класу ЗОШ №3 разом з класоводом Левченко Марією Миколаївною на новорічно-різдвяний вернісаж «Ой, зима, зима, зима – веселіш пори нема». Діти уважно слухали розповідь про зиму, адже саме зимою найвеселіші свята приходять до кожної хати. Спілкуючись з малятами ми переконалися, що вони читають багато книжечок та знають багато казочок, гарно вони відгадували загадки про зимові місяці. Книжкова інсталяція «Біла казка зими» викликала інтерес у діток, біля неї вони з задоволенням пофотографувалися.

Світлана Оляніцька

завідуюча Таращанською бібліотекою для дітей

Київської області