Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

Вмій захистити свої права! - з досвіду роботи Баришівської ЦБС відділу культури та туризму Баришівської селищної ради Київської області.

 Матеріал поданий без змін

Вмій захистити свої права!

(З досвіду роботи Баришівської ЦБС відділу культури та туризму Баришівської селищної ради Київської області)

 

З  2017 року бібліотеки Баришівської ЦБС відділу культури та туризму Баришівської селищної ради співпрацюють з Баришівським  бюро  правової допомоги в рамках реалізації Всеукраїнського проєкту «Я маю право».

В бібліотеках Баришівської громади оформлені  інформаційні викладки книг та матеріалів Міністерства юстиції України, проводяться заходи по праву з запрошенням спеціалістів Баришівського бюро правової допомоги.

Проєкт «Я МАЮ ПРАВО!» реалізується Міністерством юстиції у співпраці з системою безоплатної правової допомоги, територіальними органами юстиції, за підтримки юридичних компаній, міжнародних донорів та партнерів. Його мета – підвищити рівень правової культури населення,  поінформованість громадян щодо їхніх  конституційних  прав   та обов'язків, можливості  їх реалізації та захисту.

В Баришівську центральну бібліотеку для дорослих на правову інформіну «Як захистити свої права?» завітала головний спеціаліст Баришівського бюро правової допомоги В. М. Петренко. Вона розповіла про дію  системи  безоплатної правової допомоги. Система з надання безоплатної правової допомоги працює длятого, щоб кожна людина мала можливість захистити свої права. Це дієвий та ефективний механізм, який дає можливість захистити  свої  права  кожному.

Зустріч пройшла в рамках акції «16 днів проти насильства», тому Валентина Миколаївна зупинилась таких компаніях проєкту «Я МАЮ ПРАВО» «Стоп  насильство» та «Стоп булінг».  

Лавріненко Н. І.,

зав. методично-бібліографічним відділом

Баришівської ЦБС Київської області