Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

29 серпня - День пам'яті захисників України

 

Матеріал поданий без змін

 

«Пам’ятай, Україно, своїх вірних синів»

(з досвіду роботи Іванківської РЦБС)

 

29 серпня - День пам'яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України, встановлений указом Президента України №621/2019.  Саме 29 серпня - річниця Іловайська на Донбасі.  За даними Міноборони, в цей день 6 років тому загинуло найбільше бійців, ніж будь-коли. 

В цей день ми згадуємо наших земляків, які віддали своє життя, захищаючи від ворога Україну: Євгена Миколайовича Короту, Олега Васильовича Габорака, Віктора Станіславовича Іванету.

Із метою гідного вшанування пам’яті захисників держави в Кропивнянській бібліотеці-філії №19 була проведена година пам'яті «Вічна пам'ять героям» та відбувся перегляд книжкової викладки «Народ України захищає свою Батьківщину». Учасники заходу віддали шану загиблим захисникам України та воїну-земляку Віктору Станіславовичу Іванеті.

https://cutt.ly/cfkIaYa 

Година пам'яті «За волю, правду і майбуття» та перегляд  книжкової викладки «Вічна пам'ять героям» пройшли у Варівській бібліотеці-філії №28. Хвилиною мовчання вшанували пам’ять загиблого воїна-земляка Євгена Миколайовича Короту.

https://cutt.ly/OfkOkQW 

Для користувачів Леонівської бібліотеки-філії №36 пройшла година пам'яті «За волю, правду і майбуття» та перегляд викладки літератури «Пам’яті загиблим за Україну». Хвилиною мовчання вшанували загиблих воїнів України та трагічно загиблого воїна-земляка Івана Володимировича Іваненка, який пройшов Іловайський котел, полон терористів.

https://cutt.ly/9fkOwrE 

В бібліотеках Іванківської ЦБС оформлені постійно діючі тематичні полички «Народ України захищає свою Батьківщину», «Новий час, нові Герої» та влаштовані книжкові виставки, викладки літератури «Україна пам`ятає» (бібліотека-філія №38 с. М.Макарівка), «Вічна пам'ять Героям» (бібліотека-філія №3 с. Феневичі), «Пам’ятай, Україно, своїх вірних синів» (районна бібліотека для дітей,), «Героям слава! Пам'ятаємо загиблих, шануємо живих» (бібліотека-філія №47 с. Страхолісся), на яких представлені книги про Героїв АТО та їх самопожертву, а також біографічна довідка загиблих Героїв Іванківщини.

Пам’яті загиблих Героїв Іванківського району в антитерористичній операції 2015-2016 рр. присвячено краєзнавчо-бібліографічне видання «Пам’ятай, Україно, своїх вірних синів»,  підготовлений працівниками методично-бібліографічного відділу Іванківської ЦРБ.

https://cutt.ly/YfkOZuD 

За кожне свято в нашім домі, за мир і спокій в наших містах і селах, за блакитне небо і дитячий сміх, ми завдячуємо Героям, які своїм життям зупиняють війну! Пам'ятаймо подвиг українських воїнів, які віддали життя за мирне майбутнє українського народу на своїй землі, шануємо живих!

Слава Україні! Героям слава! 

Яковенко Людмила

бібліограф Іванківської ЦРБ