Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

«Знати, щоб пам’ятати»

 «Знати, щоб пам’ятати»

(З досвіду роботи Сквирської РЦБС Київської області)

 

Щороку 22 червня український народ вшановує світлу пам'ять мільйонів земляків, життя яких обірвала Друга світова війна. Горем і болем вона увірвалась в кожну українську домівку, кривавою лінією пройшла через кожне серце, кожну долю.          

Історію найкривавішої в історії людства війни зафіксовано у наукових працях, архівних і музейних документах, фотографіях, плакатах воєнного і повоєнного часів, у спогадах учасників, а також відтворено у художніх, літературних творах, кінострічках. Частина з таких художніх та документальних творів і представлена на книжкових виставках, які оформлені у бібліотеках Сквирської РЦБС: «Червень 1941: над пам’яттю роки не владні», (Сквирська центральна районна бібліотека), «Трагічний ранок 41-го»  (Великоєрчиківська сільська бібліотека), «Знати, щоб пам’ятати» (Тарасівська сільська бібліотека).

Також у Лавриківській сільській бібліотеці - філії було проведено годину вшанування «Без імен» https://www.facebook.com/bibliotekask1/videos/555936351762744/; Шапіївською сільською бібліотекою-філією було проведено годину скорботи «Червоний мак - символ пам'яті» https://www.facebook.com/bibliotekask1/videos/573346896945228/, з дотриманням санітарно-епідеміологічного карантинного режиму.