Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

«Афганістан: біль душі і пам’ять серця»

 «Афганістан: біль душі і пам’ять серця»

(З досвіду роботи Сквирської РЦБС Київської області)

 

15 лютого Сквирська центральна районна бібліотека активно долучилася до районного заходу з нагоди відзначення Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав. В районному Будинку культури було організовано фотовиставку «Афганістан: біль душі і пам’ять серця», на якій розміщено фото про солдатські будні в Афганістані та життя після війни. Воїни-афганці зі щемом в серці розглядали фотографії і згадували події жорстокої війни в далекому Афгані.

Окремим блоком було оформлено стіну Пам’яті «Вас пам’ятає батьківська земля», яка присвячена нашим воїнам-землякам: Слобідському Миколі, Альошину Сергію, Коноплястому Анатолію, Петюрі Петру та Оскілку Олегові.

Увагу учасників заходу привернула книжкова виставка «Афганська війна: погляд через роки».

Також цього дня було проведено цикл заходів сільськими бібліотеками-філіями: години вшанування «У полум’ї афганської війни» (с. В. Єрчики), «Афганістан у долі наших земляків» (с. Кривошиїнці), години пам’яті «Афганська війна: погляд у минуле» (с. Буки), «Афганістан - пам’ять і вічний смуток» (с. М. Лисовці), вахту пам’яті «Афганістан - це рана, що не перестає боліти» (с. Таборів), годину-спогад «Були ми там, куди нас кликав час» (с. Лаврики), слайд-перегляд «Афганістан: осколки пам’яті» (с. В. Половецьке).