Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

В День Святого Валентина

 В День Святого Валентина

(З досвіду роботи Іванківської РЦБС Київської області)

 

14 лютого святкуємо світле та чарівне свято всіх закоханих - День Святого Валентина. Цей день в нашій країні відзначають не так давно, але він став вже досить популярним, і всі ми залюбки поринаємо в атмосферу його чарівності. До відзначення найромантичнішого свята року долучились і працівники Іванківської РЦБС.

Любов - почуття світле і добре. Вона може бути до Батьківщини, до рідного міста, до матері, до дівчини чи хлопця, і, звичайно, до книги, до читання.

В цей день свої почуття ми висловлюємо «валентинкою» -  листівкою у вигляді сердечка, яка є незмінним атрибутом цього романтичного свята. «Валентинка» – це освідчення в коханні, за допомогою добрих та щирих слів, написаних у ній. 

Напередодні дня Святого Валентина бібліотекарі Олена Бакун з б/ф №6 (с. Прибірськ) , Тетяна Давидовська та Юлія Шпак з б/ф №12 (с. Сукачі), Ольга Пікуза з б/ф №38 (с. М. Макарівка) провели майстер-класи по виготовленню «валентинок». Учасники заходів робили «валентинки», смакували ласощами та пили запашний чай. 

До уваги відвідувачів бібліотеки-філіалу №38 с. М. Макарівка також підготовлені книжкові виставки «Закоханим в поезію»,  на якій представлені вірші про дружбу та кохання і виставка жіночих романів - «Любові чарівні сторінки».

Працівники бібліотеки-філіалу №2 с. Розважів Лілія Нестеренко та Валентина Шаботенко запросили відвідувачів взяти участь в акції «Признач побачення в бібліотеці». Пари закоханих можуть влаштувати романтичну зустріч у книгозбірні, а також познайомитися з книгами про кохання та про свято всіх закоханих. 

Працівники відділу обслуговування Іванківської ЦРБ пропонували своїм читачам зробити фото на згадку у святковій фотозоні та дарують валентинки, зроблені власноруч.

В Оранській, Дитятківській та Феневицькій сільських бібліотеках на відвідувачів чекали книжкові виставки «Найромантичніші історії кохання». Кожен знайде тут любовну історію до смаку – з хепі-ендом чи стражданнями та розлукою. Марина Проценко, бібліотекар бібліотеки-філіалу №47 с. Дитятки, запрошує також зробити селфі біля виставки-інсталяції «Happy Valentin’s Day». За формою виставка -  «книжковим серцем»,  яке так і заманює до читання, прикрашає незвичним дизайном і зваблює до книжок.

Активні читачі і друзі бібліотеки не забули, що 14 лютого весь світ відзначає ще й Міжнародний день книгодарування. Так, бібліотеки-філіали №3 с. Феневичі та №47 с. Дитятки отримали цінні подарунки – книги. За це їм велике бібліотечне спасибі! Такому подарунку ми раді завжди, а не лише на свято.

Людмила Яковенко,

бібліограф Іванківської ЦРБ

Київської області