Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

«Бенефіс захоплень» члена гуртка «Чарівний пензлик» Славії Бреус

 

Бенефіс захоплень

(Із досвіду роботи КЗ БМР Білоцерківська міська ЦБС ім. П.Красножона Київської області)

У бібліотеці-філії №6 КЗ БМР Білоцерківська міська ЦБС  ім. П.Красножона є чимало творчо обдарованих користувачів різного віку. Їхні таланти багатогранні, кожен з них прагне принести в цей світ частинку душі, втіливши її в своєму творінні. Тож не дивно, що бібліотека в постійному пошуку та розкритті талантів читачів.

«Бенефіс захоплень» члена гуртка «Чарівний пензлик» Славії Бреус, є цьому підтвердження. Славія не лише відвідує гурток, вона багато читає. Завдячуючи бабусі Ніні Миколаївні, дівчинка полюбила книгу і стала активною читачкою з 4 років. А коли дізналася, що в бібліотеці працює гурток, відразу виявила бажання спробувати себе в мистецтві. Вибір був правильний, бо вже 3 роки поспіль, Славія не розлучається з пензликом і фарбами, а прочитані книги надихають на все нові і нові малюнки. В роботах маленької художниці відображається її бачення та сприйняття світу. Дівчинка висловлює емоції через яскраву палітру фарб. Ілюстрації до прочитаних книг є головною темою в творчості дівчинки.

В свої 7 років Славія має винагороди за свої творчі успіхи. Вона є переможницею міської виставки-конкурсу до Великодня «О, Писанко! Ти символ України!» та виставки-конкурсу «До землі Вам, матусі, уклін». Дівчинка дуже здібна, постійно бере участь у Всеукраїнських конкурсах «Всеосвіти»: «Безпечна дорога до школи» (ІІ місце), «Екологічна грамотність»(ІІІ місце), «Правила дорожнього руху» (ІІ місце). Є призером Міжнародного природничого інтерактивного конкурсу «Золотий колосок» та «Смішний колосок». Славія займається незвичним для дівчинки спортом – професійним хокеєм. На даний час грає в команді «Білий Барс» під номером «25». Вже побувала на турнірах в Києві, Богуславі, Одесі, Дніпрі, брала участь у Міжнародній грі GiobaI GirI’s Game 2019 та GirI’s horey open cup в турецькому місті Анталія і привезла 2 медалі.

За словами мами, Анни Василівни, Славія любить не лише читати й малювати, а й проявляє не абиякий хист до декорування та дизайну.

Друзі привітали Славію з її першим бенефісом та побажали творчих досягнень. За чашкою чаю із солодощами діти ще довго ділилися враженнями від заходу. Працівники бібліотеки продовжуватимуть і надалі «шукати» таланти серед користувачів книгозбірні.

 

Надія Гаврилова,

зав. бібліотекою-філіалом №6 КЗ БМР

Білоцерківська міська ЦБС

ім. П.Красножона Київської області