Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

«Сонячні та веселі твори Всеволода Нестайка»

 «Сонячні та веселі твори Всеволода Нестайка»

(З досвіду роботи Таращанської ЦБС Київської області)

 

Cвіт Всеволода Нестайка – тонкий візерунок дитячої казки, сплетений із тисячі чарівних образів та дивовижних створінь. Здавалося б, він промовляє тими самими словами, малює тими самими пензлями, що і сотні інших письменників і казкарів, але чомусь його твори не можна випустити з рук, не дійшовши кінця. Саме – 30 січня видатному письменникові й казкареві Всеволодові Зіновійовичу Нестайку виповнилося б 90-років.

Всеволод Нестайко – дитячий письменник Божою милістю. Зі своїми читачами він веде розмову завжди із щирою довірливістю, не нав’язуючи власних оцінок, із веселим іронічно-усміхненим поглядом на своїх героїв, на їхні невмілі вчинки, таким чином стверджуючи добро, чесність відкритість і засуджуючи зло, заздрість.

16 січня юні книголюбчики, учні 4-В класу ліцею «Успіх», завітавши до Таращанської бібліотеки для дітей  здійснили подорож в чудову казкову країну, країну книжок Всеволода Нестайка. А чекала їх у бібліотеці чудова книжкова виставка «Сонячними сторінками книг Всеволода Нестайка», на якій розмістилися улюблені книги, написані  автором та видані у 70-их, 80-их, 90-их, 2000-их роках, і які прочитали сотні читачів, та ще прочитають стільки ж. Змістовна і дуже цікава розповідь бібліотекарів Фещенко С. М. та Кулик Л. В. про життя і творчість автора супроводжувалась слайд-презентацією «Подорож у країну Дитинства з В. Нестайком» та голосним читанням уривків з книг «Нові пригоди в Лісовій школі», «Незнайомка з країни Сонячних зайчиків». Познайомилися присутні із історіє написання цих чудових творів. А потім всі дружно відповіли на запитання вікторини за біографією письменника, пограли в ігри: «Які предмети викладали вчителі Лісової школи» та «Які тваринки сховалися за цим ім’ям». Досхочу насміялися, переглянувши уривок з кінофільму за повістю «Тореадори з Васюківки». Багато книг взяли прочитати вдома. Адже атмосфера радості, яку дарував Всеволод Нестайко своїм читачам понад 50 років, була цього дня поруч з нашими чатачами та спонукала прочитати ці веселі книги.

Світлана Оляніцька

завідуюча Таращанською бібліотекою для дітей

Київської області