Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

В Жміївській бібліотеці-філіалі № 22 Іванківської РЦБС проходив Тиждень толерантності.

 

Толерантність – дорога до миру та співпраці.

(з досвіду роботи бібліотеки-філіалу №22 с. Жміївка Іванківської РЦБС Київської області)

 

16 листопада у всьому світі відзначають Міжнародний день толерантності. В Жміївській бібліотеці-філіалі № 22 Іванківської РЦБС проходив Тиждень толерантності. Протягом цього тижня всі бажаючі взяли участь в акціях «Візьми з собою частину гарного настрою», «Обнімашки» та у фотоконкурсі «Подаруй світу посмішку».  З «чарівної скриньки» діставали «повідомлення» та смачні цукерки різних кольорів (жовтого, білого, зеленого, синього, червоного), адже кожний день Тижня  має свій визначений колір. Символом понеділка був зелений колір, який в психології означає ніжність, оздоровлення, безконфліктність, комфорт, а вівторок –жовтий колір, який означає позитив, оптимізм. Середа – колір дня білий, що означає благородство, чистоту, чесність, відкритість. У четвер, колір дня був синій, це оптимізм і спокій, пригнічує агресивність і руйнівні емоції. В п’ятницю – червоний, який збуджує, пробуджує в людини бажання діяти і просто піднімає настрій. 

Біля книжкової виставки «Толерантність – дорога до миру та співпраці» проводились  бесіди з відвідувачами бібліотеки на тему толератності. Вони  дізнавалися про значення слова «толерантність», про якості , якими має володіти толерантна людина. Особлива увага при бесідах зверталась: на необхідності виховання почуття поваги один до одного, до звичаїв, традицій і культури різних народів, адже кожен мусить поважати права інших людей. Читачам-дітям роздавались буклети з експрес-інформацією «Мішечок толерантності». Тиждень толерантності проходив не лише в стінах бібліотеки, а й в школі. Під час колективної творчої справи створили Дерево толерантності з великими квітами.

Приємною несподіванкою в ці дні була гуманітарна допомога, привезена в бібліотеку  для розповсюдження серед багатодітних родин, та родин, що потребують допомоги, від Християнської церкви.

 

Ліна Прокопчук

бібліотекар бібліотеки-філіалу №22 

с. Жміївка Іванківської РЦБС Київської області